אחרי קיץ עם לא מעט עבודה בשני הצדדים ולא מעט שינויים פרסונליים, בעיקר בצד הניהולי, הפועל תל אביב ומכבי תל אביב תפגשנה הערב (20:30, ספורט 5) לדרבי הראשון של השנה.
הצהובים מגיעים למשחק אחרי שני ניצחונות ותיקו עם 7 נקודות במאזנם, בעוד האדומים ניצחו פעם אחת את מכבי נתניה וסיימו פעמיים בתיקו ומגיעים עם 5 נקודות. לכבוד הקרב על העיר העברית הראשונה, עליו דובר לא מעט בשבוע האחרון לא בגלל עניינים ספורטיביים, הכנו עבורכם את רשימה של סטטיסטיקה, שנועדה להישבר היום.
- מאזן הדרבים בליגה עד היום עומד על 60 ניצחונות למכבי תל אביב, 46 להפועל תל אביב ועוד 59 תוצאות תיקו.
- הפועל תל אביב לא ניצחה את מכבי ב-25 המפגשים האחרונים בכל המסגרות, מאז ה-1:3 בליגה ב-26 באפריל 2014. ערן זהבי צימק אז אחרי צמד של עומר דמארי ופנדל של גילי ורמוט, שלאחר מכן גם חצה את הכביש לקריית שלום.
- בארבעת המפגשים האחרונים בין הקבוצות, הפועל לא הצליחה לכבוש שער כאשר בדרבי האחרון בסוף חודש ינואר המשחק הסתיים ב-0:0 ולפני כן רשמה שלושה הפסדים בהפרש מצטבר של 10:0).
- את השער האחרון לזכות הפועל תל אביב בדרבי כבש אושר דוידה בהפסד 3:2 בפברואר 2022. לדרבי הערב הוא יעלה עם המדים של מכבי, לאחר שזו רכשה אותו אחרי עונה אחת בבלגיה מסטנדרד ליאז'.
- הפעם האחרונה שבה הפועל תל אביב פתחה עונה בליגת העל עם ארבעה משחקים ללא הפסד הייתה ב-2011/12, עונה שהסתיימה עם אליפות היסטורית של עירוני ק"ש.
- ערן זהבי יכול להפוך למלך שערי הדרבי בכל הזמנים, אחרי שהשתווה לשייע גלזר בעונה שעברה עם 11 שערים. בניגוד לגלזר שרשם את כל שעריו בדרבי בצד הצהוב, לזהבי יש 9 שערים הצהוב ובנוסף 2 בצד האדום.
