"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צפו בתיעוד ממצלמות האבטחה: הוגש כתב אישום נגד מציתי מתחם חודורוב
המשטרה פענחה את האירוע במתחם האימונים של הפועל תל אביב • המעורבים: נהוראי פריאנטי (22) מנס ציונה - ממובילי ארגון לה פמיליה, אושרי מדר (24) מהוד השרון ושלושה קטינים נוספים • כך הם פעלו
מתחם חודורוב של הפועל תל אביב. כתב אישום יוגש נגד חמישה חשודים בהצתתו | צילום: אלן שיבר

צפו בתיעוד ממצלמות האבטחה: הוגש כתב אישום נגד מציתי מתחם חודורוב

המשטרה פענחה את האירוע במתחם האימונים של הפועל תל אביב • המעורבים: נהוראי פריאנטי (22) מנס ציונה - ממובילי ארגון לה פמיליה, אושרי מדר (24) מהוד השרון ושלושה קטינים נוספים • כך הם פעלו

שי ארציאבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום כנגד נהוראי פריאנטי (22) מנס ציונה, אושרי מדר (24) מהוד השרון ושלושה קטינים נוספים, לאחר שהציתו והשחיתו את מתחם האימונים של קבוצת הפועל תל אביב בחודש שעבר.

תיעוד ממצלמות האבטחה במתחם חודורוב בעת ההצתה %2F%2F קרדיט%3A דוברות המשטרה

מכתב האישום שהגישה עו"ד דיה בן אסא זיגלמן עולה כי פריאנטי הינו ממובילי האוהדים שבארגון "לה פמיליה" ושאר הנאשמים הינם אוהדי בית"ר ירושלים אשר נטלו חלק בפעילויות הארגון.

כזכור, ב-5.3.23 התקיים משחק כדורגל בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב. יומיים לפני המשחק, הצטיידו הנאשמים במכלי ספריי ומסיכות פנים והגיעו בשעות הלילה למתחם האימונים של הפועל בעיר תל אביב. עם הגעתם למתחם, נותר מדר ברכב והמתין לשניים מהקטינים הנאשמים אשר נכנסו למתחם כשהם רעולי פנים והשחיתו את קירות משרדי הפועל ואת שלט הכניסה למתחם, בכך שריססו על גביהם כתובות בעלות סממנים של ארגון "לה פמיליה".

הצתת מתחם חודורוב, צילום: אלן שיבר
הצתת מתחם חודורוב, צילום: אלן שיבר
הצתת מתחם חודורוב, צילום: אלן שיבר

בהמשך הצטיידו הנאשמים במסכות, מכלי ספריי, בקבוקי בירה וחולצות שסיפק מדר, ונסעו יחד לתחנת דלק הממוקמת בראשון לציון, שם הנחה פריאנטי את מדר ואת אחד מהקטינים הנאשמים למלא בקבוק פלסטיק בדלק. לאחר מכן נטל פריאנטי את בקבוק הדלק, בקבוקי הבירה והחולצות והכין בנוכחות הנאשמים האחרים, שלושה בקבוקי תבערה.

בלילה טרם המשחק הגיעו הנאשמים למתחם ובעוד מדר נותר להמתין ברכב, הנאשמים האחרים חדרו למתחם דרך חור בגדר, כשהם רעולי פנים ואוחזים בבקבוקי התבערה, ניגשו לביתני המשרדים במתחם והשליכו אל תוך המשרד את בקבוקי התבערה, דרך חלון שפתחו.

כתוצאה ממעשיהם של הנאשמים פרצה במתחם שריפה אשר כילתה כליל את המשרד, וגרמה לנזק רב למשרדים הצמודים לו ולרכוש במקום. לאחר ההצתה שבו הנאשמים לרכב ופריאנטי הפעיל רחפן שהביא עמו על מנת לתעד את האש המיתמרת והנזק הרב שגרמו למתחם.

בהמשך למתואר נסעו הנאשמים לנס ציונה. בהגיעם לאזור תחנת הרכבת ריסס פריאנטי על גבי קיר הסמוך לפסי הרכבת, את כתובת הגרפיטי "5.3.23 לא נשרפתם רק בשואה" לצד סממני ארגון לה פמיליה והצטלם ליד הכיתוב, כמו גם יתר הנאשמים שנכחו במקום. בתום ביצוע העבירות דאג פריאנטי להפצת מעשי ההצתה והגרפיטי המתוארים לעיל, במסגרת סרטונים ברשתות חברתיות, תוך קישורם לארגון לה פמיליה.

בבקשת המעצר ציינה עו"ד בן אסא זיגלמן כי "מעשיהם של המשיבים, עלולים היו לגרום לתוצאות חמורות יותר, אלמלא כובתה האש על ידי כוחות הכיבוי, ורק ערנות אזרח שעבר במקום מנעה אסון כבד יותר. המשיבים לא הזעיקו כוחות הצלה וחרף זאת בחרו לתעד את תוצאות מעשיהם באמצעות הרחפן, לצורך הפצתם ברבים ואף המשיכו בפעילותם וריססו כתובת גרפיטי מעוררת שאט נפש נושאת הכיתוב "לא נשרפתם רק בשואה 5.3.23". מעשים אלה מוכיחים כאלף עדים את מסוכנותם הזועקת של המשיבים ומלמדים כי שחרורם יסכן את הציבור.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כתב האישום מייחס לכלל הנאשמים עבירות של קשירת קשר לפשע, הצתה, הסגת גבול והשחתת פני מקרקעין. בנוסף, למדר ולשניים מהנאשמים הקטינים מיוחסות גם עבירה של קשירת קשר לעוון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...