בימים של מציאות פוליטית מורכבת ושל שסע חברתי גדול, טוב שיש את הכדורגל שמאפשר לחובבי הענף מעט אסקפיזם. המשחק שהתקיים אתמול (שבת) בין הפועל באר שבע להפועל חדרה שוחק בשעה נוחה, מה שאפשר לאלפי אוהדי הקבוצה כולל משפחות עם ילדים קטנים להגיע לאצטדיון בנתניה ולחזור לביתם בשעה סבירה.
נכון שלא ראינו משחק גדול, אבל בסוף השגנו תוצאה משכנעת ועוד שלוש נקודות שמתווספות למאזן החוץ המדהים העונה. למעשה הפועל ב"ש ניצחה את כל משחקי החוץ שלה מלבד אלו מול מכבי חיפה ומכבי ת"א. אמנם עוד נותר לנו משחק בית קשה נגד קריית שמונה לפני שמסכמים את הסיבוב, אבל לפחות את משחקי החוץ השלמנו בשני סיבובים חלומיים בהם הצפנו מדי שבועיים את מיטב המגרשים בארץ (וגם כאלו שפחות), ולרוב גם חזרנו שמחים ומאושרים חזרה אל הדרום. צריך להסיר את הכובע בפני אליניב ברדה.
אל המגרש עלינו אתמול לשחק מול קבוצה שהגיעה לשחק פתוח וללחוץ גבוה. המצב שלה בטבלה די יציב מה שלא הכריח אותה לשחק הגנתי רק כדי להביא נקודות. למרות זאת במחצית הראשונה שלטנו בלי איום משמעותי של חדרה, במחצית השניה נרגענו ולקראת סופה הבקענו שני שערים מרשימים וחשובים להמשך.
אחד השערים הוא של החלוץ החדש קלימלה, שהפגין עוצמה בהשתלטות על הכדור ונחישות כאשר המשיך את הריבאונד של עצמו, נקווה שהשער הזה היה רק הסנונית הראשונה שלו ונראה ממנו עוד הרבה שערים. חלוץ כידוע היא העמדה הבעייתית ביותר בקבוצה, שנים לא היה לנו סקורר והגיע הזמן לפגוע באחד כזה. אבל עוד מוקדם לקבוע. השער השלישי היה במבצע גדול של הלדר לופס. התרומה שלו ושל שגיב יחזקאל למאזן השערים ולמשחק ההתקפה היא למעשה עושה עבורנו את ההבדל העונה, גם אם הם לא שומרים על רמה גבוהה לאורך כל המשחק, הם מסוגלים במספר הברקות לשנות את התמונה.
מילה טובה צריך להגיד גם על תומר חמד. בשבוע שעבר הוא בישל, אתמול הוא כבש והוא רק שהוא צריך לקבל יותר דקות ולקבל אפילו את חולצת ההרכב באופן קבוע. נכון שהוא כבר מעבר לשיא, אבל הדומיננטיות שלו ברחבה מורגשת מאוד.
ההפסד של מכבי ת"א אתמול הרים עוד יותר את מצב הרוח עבורנו, איבוד נקודות גם של מכבי חיפה וזה יהיה מחזור מושלם. עם זאת מדובר במרתון והליגה עודנה ארוכה. מחכה לנו פלייאוף קשוח וכל איבוד נקודות יהיה קריטי.
בעיקרון, שלוש נקודות מול מכבי ת"א או מול בני ריינה נספרים באופן שווה, אבל בפלייאוף זו כבר תהיה אופרה אחרת. המשחקים ראש בראש יכריעו את מאבק האליפות ומי שתרצה לזכות בתואר לא תוכל להרשות לעצמה להתבטל במשחקים אלו. כאמור עוד לפני הפלייאוף יש לנו מאבק קשה בבית מול קבוצה עיקשת שנלחמת על חייה, ורק אתמול חזרה מפיגור כפול נגד מכבי נתניה הלוהט. בואו ננצח בטרנר ונמשיך לחלום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו