דראפיץ'. מנוחה קצרה בבית | צילום: אלן שיבר

מאחורי הקלעים של ההתפטרות של סלובודן דראפיץ' ועומר בוקסנבוים מהפועל תל אביב

היכולת, ההדחה מהגביע, ההרכבים המוזרים, המתיחות בחדר ההלבשה בין הצעירים לוותיקים ועד ההתבזות בטרנר, גרמו לבעלי הפועל ת"א להחליט שהמאמן לא יכול להמשיך • את המנהל המקצועי הם עוד ניסו להשאיר בתפקיד אחר, אבל הוא סירב • כעת הם ינסו להחתים את חיים סילבס או מרקו בלבול ולהביא 4 שחקנים

עונת הבלהות של הפועל תל אביב שברה שלשום (שני) שיא חדש עם התבוסה הגדולה בהיסטוריה של המועדון - 6:0 להפועל באר שבע, השפלה שבגינה המאמן סלובודן דראפיץ' והמנהל המקצועי עומר בוקסנבוים הודיעו על סיום תפקידם במועדון. המועמדים להחליף על את המאמן הם חיים סילבס ומרקו בלבול, כפי שפורסם לראשונה באתר "ישראל היום".

קצת סדר בדרמה שהתרחשה בחודורוב. האכזבה מדראפיץ' הייתה קיימת אצל הבעלים של המועדון הרבה לפני השישייה המבזה שהם ספגו. הם ראו את הקבוצה מודחת מהגביע מול יריבה מהלאומית ושתקו. הם ראו את הקבוצה מציגה רמת כדורגל זוועתית ושתקו. הם ראו את המאמן משנה הרכבים כל שני וחמישי ושתקו. הם קיבלו דיווחים על כך שלכאורה הוא "איבד את חדר ההלבשה" - ועדיין ושתקו. אבל מבחינתם אחרי הביזיון בטרנר זה נגמר - הגיעו מים עד נפש.

שחקני הפועל. הלחץ גבוה, השקט חסר, צילום: אלן שיבר

עד אותו משחק, הבעלים רצו לתת יד חופשית לבוקסנבוים ולמנכ"ל לירן מוכתר, בשל העובדה שהמועדון אמור לעבור לקבוצת הרוכשים מארצות הברית, והשניים היו אמורים להמשיך גם עם הבעלים יתחלפו, אבל המצב הנוכחי גרם לאחים ניסנוב להיכנס לעובי הקורה. "יכול להיות שהיינו צריכים להיות יותר מעורבים", אמר אחד הבעלים, "עכשיו צריך לעשות הכל כדי שהקבוצה לא תרד ליגה". הבעלים ידעו שמבחינה תדמיתית להחליף שלושה מאמנים בחצי עונה זה דבר שנראה רע מאוד, אבל לא היה מנוס והיה חייב להגיע זעזוע. הם החליטו שדראפיץ' צריך לסיים את תפקידו בכל מצב, אבל לא ציפו שבוקסנבוים יתנגד למהלך.

מבחינת "בוקסה", הבעלים היו צריכים לתת את הקרדיט למאמן לפחות עד שיוחלפו 4-5 שחקנים, אבל הם רצו לחתוך את הסיפור כאן ועכשיו.
הדיונים נמשכו שעות על גבי שעות. בין לבין סיפר אחד הבעלים: "אם נפטר את דראפיץ' יגידו שאנחנו שכונה. אבל גם אם לא נפטר את המאמן יגידו שאנחנו שכונה שלא פיטרנו את המאמן שספג את התבוסה הכי גדולה בהיסטוריה שלנו".

האחים ניסנוב. מה הצעד הבא?, צילום: אלן שיבר

כאשר בוקסנבוים הבין שהבעלים החליטו שהמאמן חייב לסיים את תפקידו בכל מחיר הוא הודיע להם שהוא גם יעזוב. בשלב הזה ניסו האחים ניסנוב לשכנעו להישאר במערכת, הציעו לו מספר תפקידים, אבל בוקסנבוים החליט לשים את המפתחות. דראפיץ', שהיה בקשר עם המנהל המקצועי לכל אורך היום, החליט להצטרף גם הוא ולהתפטר מיוזמתו מתפקידו.

כאמור, שני המועמדים המובילים להחליף את דראפיץ' הם סילבס ובלבול, כאשר לפחות בשלב הזה לא נראה כי ימונה מנהל מקצועי חדש. המאמן החדש יצטרך להתמודד עם בעיות קשות במגרש ומחוצה לו, כפי שסיפר גורם במועדון: "הבעיה הכי גדולה שלנו היא המצב החברתי בקבוצה".

הכוונה בדברים האלה היא לכך שיש הרבה שחקנים ממורמרים בחדר ההלבשה של הפועל תל אביב. כאלה ששיחקו בהרכב ויודעים שלא רוצים אותם או שהם הולכים להיחתך בימים הקרובים כמו למשל רומארטו. כאלה שלא נותנים להם לשחק. ויש גם מתיחות בין חלק מהשחקנים הצעירים לבין חלק מהוותיקים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

יכול להיות שהמאמן החדש יצליח לפתור חלק גדול מהבעיות שיש עם חלק מהשחקנים ואת המתיחות בין הצעירים לוותיקים, אבל בכל מצב, המאמן הבא ידרוש לפחות 4-5 שחקנים חיזוק: "כל שחקן שנביא יהיה יותר טוב ממה שיש לנו עכשיו", סיכמו בהפועל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...