"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניצחנו, מותר לחגוג
ולדימיר איביץ', מועמד מוביל לתפקיד עורך באתר של האקדמיה ללשון העברית, מראה לנו שאין הבדל בין 0:6 התקפי ל-0:1 בשוד מזוין • רק חבל שלא מאפשרים לאוהדי מכבי תל אביב לראות כדורגל במגרש • וגם: תודה ל-VAR, אל תדאג, בפעם הבאה נבוא אליך בתלונות • טור אוהד
קנדיל וזהבי. יירד לספסל במחזורים הקרובים? | צילום: מאור אלקסלסי

ניצחנו, מותר לחגוג

ולדימיר איביץ', מועמד מוביל לתפקיד עורך באתר של האקדמיה ללשון העברית, מראה לנו שאין הבדל בין 0:6 התקפי ל-0:1 בשוד מזוין • רק חבל שלא מאפשרים לאוהדי מכבי תל אביב לראות כדורגל במגרש • וגם: תודה ל-VAR, אל תדאג, בפעם הבאה נבוא אליך בתלונות • טור אוהד

אביעד גורמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שלוש דקות הפרידו בינינו לבין שבוע קודר ומלא ביקורות עלסגנון המשחק ה"פחדני" של איביץ'. אה רגע, יש כתבות כאלה? וואו, גם העונה טוענים שהוא שמרן מדי ומעלה הרכבים מוזרים? פספסתי, זה פשוט קצת משעמם. הלו, תתעוררו, אתם עושים Copy-Paste על כתבות מעונות 2018/19 ו-2019/20.

אני לא יודע אם בזמנו הפנוי איביץ' הוא עורך באתר של האקדמיה ללשון העברית, שם מסבירים שבעברית תקינה לא מנצחים את המשחק, אלא את היריב - כך שיש לומר "לנצח במשחק" ולא "את המשחק", אבל זה בהחלטמשפט שמתאר אותו היטב. לטוב ולרע, הוא תמיד מגוון, תמיד מייצר התאמות ספציפיות. כשזה הולך אז יש דממת אלחוט, כשזה פחות, כמו אמש – אז הוא "ממציא את הגלגל". תפקיד כפוי טובה.

איביץ'. מחייה השפה העברית, צילום: מאור אלקסלסי

נראנו זוועה אתמול, זה נכון. כקבוצה וכאינדיבידואלים, כלום לא הלך. אם כבר מנסים לרדת לפרטים, ונזכרים שב-10 הדקות הראשונות היו לנו כמה מצבים טובים וגם זהבי החמיץ מצב מול שוער שפעם היה מסתיים בשלושער, בכלל מקבלים עצבים. פראיירים סכנין שלא ניצלו את זה, מקווה שבכותרות של היום אף אחד לא ישכח לפרגן להם על "מפגן הקורות".

אבל האמת היא, שאם תיכנסו ל-TripAdvisor ותחפשו "מקומות מומלצים לפיקניק", אצטדיון דוחא לא יופיע בין התוצאות. דוחא עבור מכבי הוא הבחור המעצבן הזה שמתחיל עם בנות ב"אבל למה את לא מחייכת?". רק בשנה הקודמת הפסדנו שם פעמיים והמשחקים שם תמיד מרגישים כמו רויאל ראמבל. לא פלא שגם שמכבי כבר כבשה אמש שער דרמטי שניצח את המשחק אף אחד לא קם לחגוג מהחשש שהגול ייפסל. אבל במשחק כזה אי אפשר לבוא בטענות ל-VAR, את זה אשאיר לפעם הבאה.

ניצחנו. מותר וצריך לחגוג. אפשר להחליף את הפרצוף "אני מנסה להזמין פיצה דרך וולט והכל סגור" למשהו יותר שמח. אין מתנות חינם בליגה, בטח לא במשחקי חוץ. הפעם מה שעזר לנו זה גלולת קנדיל 30 מ"ג, שנתנה לנו תחושה שבעולם הזה אין באמת הבדל בין 0:6 במשחק התקפי ושוטף לבין 0:1 בשוד מזוין. בשורה התחתונה – שני הנתיבים יובילו אותך למקום הכי חשוב בסיפור – 3 נקודות.

גלוך אמש, צילום: מאור אלקסלסי

הצגות, אני מקווה, ניתן במקומות אחרים. על הדרך, אני מקווה, שגם נוכל להגיע למשחקים כי שערורייה כמו סיפור הכרטיסים למשחק אמש, יהיה אחראי מי שלא יהיה, היא בלתי נסבלת.

חבר קרוב שלי, גם הוא בוגר הקורס למדעי הכדורגל, דואג להזכיר בכל סיטואציה ש"הכי עוצמתי זה לנצח כשאתה ביום חלש". ניצחון שצורב ליריבות בטווח המיידי, ומהווה שיעור חשוב שלומדת הקבוצה על עצמה בטווח הארוך. לטעמי זה תמיד מרגיש כמו בשורה טובה ביום של מאניה-דיפרסיה קלאסי של אוהד כדורגל.

אם הייתי יכול להתגנב לחדר הכרוז בנתב"ג עכשיו, הייתי צורח ברמקולים: "אוהדי מכבי תל אביב, אוהדי מכבי תל אביב, זוהי קריאה אחרונה לחגוג את הניצחון על סכנין". אין צורך להמשיך ולנחם אחד את השני, אני אומר בפעם השלישית – ניצחנו. את האנרגיות אפשר לשמור להמשך הליגה ולמשחק הבא מול נתניה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שבוע טוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...