"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לצהובים יש על מי הישען בליגה האירופית

הוא מכונה "מפלצת" על ידי חבריו וכבר מוזכר באותה נשימה עם קרלוס גארסיה • ז'אן סילבן באבין נותן סוף סוף שקט להגנת מכבי ת"א • לפני ויאריאל: יורדי קרויף הורחק ממשחק ליגה ותקף את בית הדין

,עודכן
באבין (משמאל). מכיר את ויאריאל היטב, אך מעולם לא ניצח אותה // צילום: עמי שומן // באבין (משמאל). מכיר את ויאריאל היטב, אך מעולם לא ניצח אותה

מבין שחקני מכבי ת"א שישחקו הערב נגד ויאריאל, אין ספק שז'אן סילבן באבין מכיר הכי טוב את הצוללת הצהובה, שאותה פגש שש פעמים כאשר שיחק בליגה הספרדית. עד היום הבלם הצרפתי לא היה שותף לניצחון על ויאריאל, לא עם ספורטינג חיחון ולא עם גרנאדה, והוא ינסה לשנות את המאזן דווקא הערב בנתניה.

גבות רבות הורמו כאשר באבין נחת במכבי, משתי סיבות עיקריות: ראשית, לצהובים היו מועמדים בכירים יותר, כך שצירופו נתפס כסוג של ברירת מחדל; הסיבה השנייה היתה גילו של הבלם, שבעוד כשבועיים וחצי יחגוג 31. עם זאת, בשלושת המשחקים האחרונים הוא כבר הפך לבאנקר בהרכב.

שחקנים במכבי מכנים את באבין "מפלצת" לאור הפיזיות שלו והשליטה בכדורי גובה. במשחק האחרון מול מכבי חיפה, בייחוד לאחר הרחקתו של טל בן חיים, היה אפשר לראות עד כמה הפיזיות הזו והביטחון שלו באים לידי ביטוי ונותנים שקט לחוליה האחורית, שבשנים האחרונות וגם בפתיחת העונה היתה אחת מנקודות התורפה של הצהובים.

מלבד הסכסוך שנרשם בינו לבין הנהלת חיחון, השחקן הגיע (בהשאלה עם אופציית רכישה; ש"א) למכבי כדי לשחק באירופה, ובעיקר להתמודד על תארים, דבר שלא עשה בקבוצותיו הקודמות. בדיוק כפי שקרה לפני כמה עונות עם קרלוס גארסיה.

במועדון עושים הקבלות נוספות בין השניים: "כשקרלוס הגיע, אף אחד לא חשב שהוא ישרוד עונה ובסוף הוא נשאר שלוש שנים. על באבין אמרו שהוא מבוגר ואיטי, אבל הגיל לא משנה, זה שחקן שאנחנו יכולים להרוויח לשנתיים־שלוש הבאות, כמו שקרה עם קרלוס".

באבין צריך לעבור עוד כברת דרך כדי להצליח כמו הספרדי, שהיה אחד השחקנים האהובים על ידי האוהדים וזכה בכל תואר אפשרי בארץ, אבל כבר היום תהיה לו הזדמנות להתחיל להותיר חותם כשמכבי תחפש להשיג נקודות ראשונות בליגה האירופית.

בתוך כך, יורדי קרויף, שהורחק ממשחק ליגה אחד וספג קנס של 2,500 שקלים בשל התפרצותו כלפי צוות השיפוט במשחק נגד מכבי חיפה, ניצל את מסיבת העיתונאים לקראת המשחק כדי לתקוף את בית הדין: "זו החלטה מגוחכת. לא העלבתי ולא מחיתי, רק שאלתי מי קיבל את ההחלטה, שאני בעצמי מסכים איתה. אחרי מה שראיתי פה בחמש השנים עם מאמנים זה מפתיע אותי שהרחיקו אותי, אך מצד שני מקבלי החלטות תמיד מחמירים עם מכבי. אשמח לשלם כפול מהקנס שקיבלתי עבור מטרה טובה, לנכים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר