"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הלגיונרים חזרו, ואיתם גם הר של ציפיות ומתח

שובם של ערן זהבי, ניר ביטון ותומר חמד לליגת העל מעורר עניין רב • סילבי ז'אן בוחנת מי מהם מוכן למשימה ויכול לעמוד בלחצים

,עודכן
0השמעה
ערן זהבי. הצלחתו תלויה בברך הפגועה, צילום: עמי שומן

חזרת לגיונרים היא ערך מוסף לכדורגל הישראלי ולקהל האוהדים, וגם צעד רווחי לקבוצות הגדולות. החתמת שלושת הבנים השבים - ערן זהבי, ניר ביטון ותומר חמד - מייצרת מתח, אדרנלין וסקרנות רבה.

עם ישראל אוהב טאלנטים וכוכבים שחוזרים אליו ויוצרים ציפייה לבאות. עם זאת, הם לא מגיעים צעירים לליגה, גופם לפעמים שחוק או מתאושש מפציעה, או גרוע מכך - אלה גורמים שיכולים להשפיע על רמת הביצוע. ובכל זאת, יש עליהם לחץ גדול להוכיח לכולם כאן שהם עדיין מצוינים.

לגיונר חוזר מביא איתו לרוב תהילה ורזומה עשיר, וזוכה לקבלת פנים כמו אביר שחזר למולדת אחרי מסע כיבוש. כל אחד מהשלושה - זהבי, ביטון וחמד - עבד קשה מאוד כדי להגיע למעמדו, לצד המחיר הלא פשוט של ריחוק מהבית, הסתגלות לחיים במדינה זרה ומעבר עם המשפחה הגרעינית חזרה לארץ. גם לשלושתם, כמו לבעלי הקבוצות ולאוהדים, יש ציפיות.

ניר ביטון. מלא נחישות,צילום: אלן שיבר

הם לכל הדעות טאלנטים מוצלחים, כל אחד עם האקס פקטור שלו, אבל עדיין עולה השאלה המסקרנת: האם זה מספיק כדי שישתלבו מחדש בפסגת ליגת העל? הם מתייצבים מול האוהדים הישראלים שאינם סלחנים להפסדים ולאכזבות, כך שרמת הציפיות מהשלושה מעמידה אותם במתח אישי לא פשוט.

זהבי(35) חזר למכבי ת"א לדעתי בעיקר משום שלא קיבל הצעות מספיק אטרקטיביות מקבוצות בחו"ל. כמו כן, שוב לדעתי, היה טריגר משפחתי שטרף את הקלפים - השוד שעברה משפחת זהבי בדירתה בהולנד. החזרה ארצה מבחינתו היא נכונה.

זהבי נחשב לווינר, ממוקד מטרה ואחד שמאוד רוצה לרצות את אוהדי קבוצתו. את התשוקה ראינו כבר במשחקים המוקדמים במסגרת האירופית. אם הפציעה בברך לא תפגע ביכולותיו, אני מהמרת שהוא ישתלב מצוין בקבוצה שהוא מכיר היטב כל כך, כשלשני הצדדים זיכרונות משותפים מתוקים.

ביטון(30), לאחר תשע שנים בקבוצת הפאר הסקוטית גלזגו סלטיק, שם שיחק כבלם וכקשר, הוא השחקן הישראלי המעוטר בכל הזמנים. ביטון חוזר מלא נחישות כדי לזכות בעוד תארים, עם מכבי ת"א, ומה שחשוב לו יותר לדעתי הוא דווקא האהדה וההכרה ביכולותיו מצד הקהל הישראלי, לפחות כמו אלו שקיבל במועדון של אלופת סקוטלנד.

בדומה לזהבי, גם ביטון סוחב פציעה ישנה, עוד מ־2018, אבל היא מטופלת היטב, ובזכות ההקרבה שלו הוא צפוי להצליח לצד החבר שחזר מאיינדהובן.

תומר חמד. רוצה להוכיח למי שלא רצתה אותו,

חמד(35) הוא ללא ספק ההפתעה הגדולה שהכינה העונה הפועל ב"ש. חמד חזר אחרי 11 שנים בחו"ל, ולדעתי החתימה התבשלה עוד לפני השיבה לישראל, לאחר שחמד נחל, כך נראה, אכזבה גדולה מכך שמכבי חיפה לא הציעה לו להצטרף לשורותיה.

האכזבה הפנימית הזאת תסדר לנו חמד שנחוש לקרוא תיגר על מכבי חיפה ועל מכבי ת"א. בעיניי הוא פחות טכני מהאחרים, אבל לעומת זאת יש לו משחק ראש מצוין והוא סקורר מחונן. הרצון שלו להוכיח שכל מי שלא לקח אותו טעה, יספק לו פרץ אנרגיה בלתי נגמר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

חזרת הלגיונרים תרתק את חובבי הכדורגל למסכים, בדרך לעונה מעניינת, ואני מקווה שגם הוגנת ונטולת אלימות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר