פאפאלוקאס, בתקופתו במכבי ת"א | צילום: אלן שיבר

תיאו פאפאלוקאס: "מכבי ת"א זה מועדון שחייב תמיד להיות בצמרת"

הבעיות של הצהובים ביורוליג: "יהיה להם קשה להגיע לפלייאוף" • הגיבוי שמקבל יאניס ספרופולוס: "חשוב לתמוך במאמן" • והזיכרונות מהעונה בת"א: "תקופה נהדרת, הלוואי שיכולתי לתרום יותר" • תיאו פאפאלוקאס (44), אגדת כדורסל יוונית וכוכב העבר של אולימפיאקוס, לקראת המפגש של היוונים עם אלופת ישראל הערב (21:05, ספורט 5)

התקופה הגדולה בקריירה של תיאודורוס פאפאלוקאס (44) היתה בצסק"א מוסקבה, שבה שיחק שש עונות, זכה בשני תארי יורוליג, והיה השחקן השישי הטוב ביבשת. עם זאת, הוא סמל גדול של אולימפיאקוס, שבה פרץ לתודעה ואליה חזר לשלוש עונות נוספות אחרי התקופה ברוסיה. הערב הקבוצה היוונית תפגוש בהיכל מנורה מבטחים את מכבי ת"א, שגם בה שיחק אחד מרכזי העבר הגדולים באירופה בעונה אחת לפני האחרונה בקריירה שלו (2011/12, עם המאמן דיוויד בלאט).

מייד כשפרש הוא הוכרז באופן רשמי כ"אגדת יורוליג". הוא נכנס לנבחרת העשור הראשון של שנות ה־2000 ביורוליג. הוא הגיע עם צסק"א שש פעמים לפיינל פור, וכאמור זכה פעמיים. היה אלוף אירופה עם נבחרת יוון ב־2005 וסגן אלוף העולם ב־2006. היה רכז של 2.00 מ', לא מהיר, אבל חכם מאוד ומנהיג על המגרש.

פאפאלוקאס פרש בגיל 36, והיום הוא מנהל שתי אקדמיות באתונה שאותן הקים יחד עם אגדה נוספת, דימיטריס דיאמנטידיס, הסמל של פנאתינייקוס. דיאמנטידיס עבר לנהל את פאו ועזב בינתיים. כמו כן, מעורב פאפאלוקאס בשני פרויקטים טכנולוגיים, "ובעיקר מקדיש הרבה זמן למשפחה", הוא מספר.

עניין של כימיה

אולימפיאקוס של העונה נראית אחרת לגמרי מזו הכושלת של השנים האחרונות. מכבי שהובסה בסיבוב הראשון באתונה עדיין זוכרת את הרבע הראשון המוחץ שהסתיים ב־8:35. הסיבות לקאמבק לפי פאפאלוקאס פשוטות מאוד.

דורסי. מרגיש בנוח, צילום: EPA

"הרכב נכון ומאוזן של שחקנים שמתאימים מאוד לשיטה של המאמן", הוא מספר בראיון ל"ישראל היום", "לפעמים יש לך את השחקנים הכי טובים, אבל הם לא מתחברים ביניהם. לפעמים הם לא מתחברים למאמן. העיקר זו הכימיה הנכונה, וזה מה שיש העונה באולימפיאקוס. עוזרת גם העובדה שהם חזרו לשחק בשתי מסגרות העונה (בשנתיים הקודמות המועדון שיחק רק ביורוליג). הכי נכון זה לשחק פעמיים בשבוע. אולימפיאקוס יכולה העונה ללכת עד הסוף, כלומר לפיינל פור. העניין הוא שבעידן הקורונה יכולים להיות כל מיני גורמים שלא קשורים לכדורסל שישפיעו וישנו דברים. מבחינת כדורסל, נכון לעכשיו, היא אחת הטובות ביורוליג".

מה אתה חושב על טיילר דורסי, ששיחק במכבי ת"א?

"הוא עוזר העונה מאוד לאולימפיאקוס. הוא משחק מצוין. נראה שהוא מצא את המקום שלו ואת הסיטואציה המתאימה, שבה הוא מרגיש נוח יותר מאשר הרגיש במכבי ת"א. דורסי הוא שחקן שביום טוב קשה מאוד לשמור עליו, כי הוא עושה הכל בהתקפה".

איך אתה מעריך את מה שקורה למכבי העונה?

"אני יודע שמכבי נפגעה בהכנה לעונה בגלל הקורונה. ראיתי אותם בתחילת העונה ודווקא אהבתי את מה שראיתי. בתקופה האחרונה ראיתי את מכבי פחות, ולכן זה לא יהיה הוגן לתת חוות דעת על הסיבה שהם נקלעו לתקופה הרעה. קשה להגיד מצפייה של כמה שניות פה ושם. אני רק יודע שלא מעט משחקים שהם הפסידו בהם, היו צמודים".

וההמשך?

"בסיטואציה שהם נמצאים בה, יהיה להם קשה להגיע לפלייאוף. באופן כללי אני רק אומר שמכבי הוא מועדון שחייב תמיד להיות בצמרת".

"גאה ששיחקתי במועדון הזה"

רכז העבר היווני שיחק בעבר בנבחרת תחת יאניס ספרופולוס כשהיה עוזר המאמן הלאומי. יאניס מגיע למשחק אחרי שמונה הפסדים רצופים אבל זוכה לגיבוי מההנהלה.

ספרופולוס. הכל תלוי בתוצאות, צילום: אלן שיבר

"הכי חשוב זה לתמוך במאמן", אומר פאפאלוקאס, "מכבי זה מועדון שיש בו הרבה לחץ, ואני בטוח שמי שמנהל אותו מקבל את ההחלטות הנכונות. לגבי יאניס, אני יודע שהוא במערכת יחסים טובה עם כל הסובבים אותו - שחקנים, קהל, הנהלה - ושמאוד טוב לו בישראל. יאניס הוא מאמן מצוין ואיש מצוין. איש ישר מאוד, אבל הכל במקצוע הזה תלוי בתוצאות".

כאמור, בשלהי הקריירה הרכז היווני הגיע לעונה בת"א, שבה מיעט יחסית לשחק, אבל הוא זוכר את התקופה הזו רק לטובה. "הלוואי שיכולתי לתרום יותר, אבל זה לא משנה את העובדה שזו היתה תקופה נהדרת שלמדתי בה המון דברים שלקחתי איתי הלאה. אני גאה ששיחקתי במועדון הזה ויש לי מאז המון חברים שאני בקשר איתם עד היום. היה לי טוב במכבי, היה לי טוב בישראל, יש לי זיכרונות טובים ואני שמח על העונה הזו. לקחתי איתי הרבה דברים טובים מאז. נהניתי לבוא לתל אביב כשחקן יריב, ועוד יותר נהניתי להיות שם. באופן כללי, תמיד כשאני מסתכל אחורה אני לוקח איתי את הדברים הטובים, ושם בצד את הרעים".

פאפאלוקאס במדי אולימפיאקוס, צילום: AP

מה ההערכה שלך לקראת המשחק הערב?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"האמת היא שזה משחק שקשה לדעת מה יהיה בו. מכבי באה אחרי תקופה ארוכה שלא שיחקה. אולימפיאקוס הושבתה בגלל הקורונה וחזרה לא טוב בהפסד לפנרבחצ'ה. קשה מאוד לשחק ביד אליהו, מצד שני אולימפיאקוס הוכיחה את עצמה העונה גם בבית וגם בחוץ. זה משחק חשוב מאוד לשתי הקבוצות - כל אחת מהסיבות שלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...