הפועל אילת הוכיחה הערב (שלישי) שהקלישאה הוותיקה לפיה אין ואקום בכדורסל נכונה. הקבוצה הדרומית עברה בימים האחרונים זעזוע בעקבות שחרורם של שני שחקנים זרים שהפרו את הנחיות הבידוד, ולמרות זאת ניצחה בצורה משכנעת 79:94 את הפועל חיפה ועלתה לחצי גמר גביע ווינר.
רועי הובר, שחקן שאריאל בית הלחמי נותן בו אמון ומעניק לו קרדיט רב, השתלט על עמדת הרכז עם 8 אסיסטים (ו-6 נקודות), צוף בן משה צלף כמה שלשות גדולות (15 נקודות ב-5 מ-8 מחוץ לקשת) וגם חואקין שוכמן היה מצוין עם 10 נקודות (2 מ-3 ל-3), 5 אסיסטים ו-4 ריבאונדים (0 איבודים).
שלושת הישראלים נתנו קצת זמן להנהלה ולצוות המקצועי בחיפושים אחרי שחקנים זרים חדשים והראו שיש על מי לסמוך גם בהמשך העונה. גם ג'סטין פאטון, במשחקו השני בקבוצה, הראה שהוא הולך להיות אחד הזרים הטובים בליגה עם כמה מהלכים מרשימים.
ביום חמישי (21:00) יפגשו את האילתים את הפועל חולון על חמשת זריה ושם כנראה זה כבר יהיה סיפור אחרי לחלוטין. אבל עם היכולת הטובה שהפגינו השחקנים שנחשבים למשלימים הכל יכול לקרות. הרי כבר אמרנו שאין ואקום בכדורסל.
הפועל חיפה בנתה על הנייר קבוצה עם זרים איכותיים וישראלים בכירים, אבל עם רכות כזו בהגנה היא לא תוכל לעשות יותר מדי. בשבוע הבא היא תשחק במוקדמות היורופקאפ ואם לא תשנה דרמטית את הגישה ואת הקשיחות בהגנה, גם אירופה לא יהיה לה בעונה הקרובה. אפילו 30 נקודות של קאדים אלן לא מספיקות כשהיריבה קולעת בכמעט בכל התקפה.
