אריק שטילמן, הספונסר הראשי של מכבי תל אביב, השתתף אתמול (שלישי) ב"ספייס" של אוהדי מכבי תל אביב ב-X וחשף את מה שהתרחש בקיץ מאחורי הקלעים, החלק של ג'ייסון לוין, החיזוק שלא מגיע ותפקידו של קלאודיו קולדבלה בכל המתרחש.
שטילמן הפריך את הטענה שמאבק הבעלות משפיע על נושא החיזוק. "אין שום קשר בין הבעיות בין בעלי המניות ולעובדה שלא חתם עוד שחקן", הכריז. "רקנאטי מחזיק ביותר מ-60% ולא צריך אישור של אף אחד. הם לא עושים את זה כי הם בשוק, לא יודעים מה לעשות עם עצמם".
"הם רואים את כל הכסף שהם התחייבו להזרים ואין להם, כי הם בנו על לוין", המשיך שטילמן, וטען: "הקבוצה בכלל לא מעניינת את ג'ייסון, הוא מסתובב ברחבי ארצות הברית ומספר לאנשים שקנה את מכבי ב-170 מיליון וכבר יש לו הצעה למכור ב-300".
"פרננדו לא הגיע בגלל הפעלת זכות הסירוב"
שטילמן דיבר גם על מצבת הגבוהים של עודד קטש וסיפר: "בתחילת יולי היינו בתהליכים עם כמה גבוהים. לא היו אמורים להיות דניאל תייס וארמנדו בייקוט, אלא שחקנים כמו ברונו פרננדו ורישון הולמס, ואחר כך צצו הזדמנויות עם מוזס רייט וג'וש ניבו בגלל הבלגן בברצלונה.
"בגלל ההתמהמהות של רקנאטי וקלאודיו זה לא קרה. ב-7 ביולי בבוקר, לפני שרקנאטי הפעיל את זכות הסירוב, דיברתי עם קלאודיו בקשר לפרננדו, הוא אמר שצריך לקבל החלטות מהר ואמרתי שאעשה מה שצריך. שעתיים אחרי רקנאטי הפעיל את הסירוב ופרננדו הלך לאנאדולו אפס".
שטילמן חתם את הנושא עם הצהרה: "אני יכול להבטיח שאם אחד או שניים מהגבוהים שהיו על השולחן שלי כשעוד הייתי שם, ברור לגמרי שהקבוצה הייתה נראית שונה לגמרי ברמת היורוליג. בטח לא מפסידה לווילרבאן, בשיקטאש ופריז".
כך מכבי איבדה את סטורנסקי להפועל
הספונסר של הצהובים טען ששיטת העבודה של ראשי המועדון מנעה את החתמתו של מרכוס בינגהאם בקיץ. "הם לא יודעים לקבל החלטות. קולדבלה אמר 'שלחתי לו אימייל, אבל הוא לא חתם על החוזה'. מה זה? טוס אליו הביתה ואל תצא עד שיחתום", אמר שטילמן.
הוא הוסיף: "התירוץ הרשמי היה פחד מהמלחמה, אבל אם היית מציע לו עוד 150 אלף דולר הוא לא היה מפחד, הוא כבר שיחק בארץ. להחתים שחקן זה כמו לעשות עסקים, אתה צריך להיות אגרסיבי. הפחד נעלם עם הכסף, עופר ינאי לימד את כולם".
עוד אמר: "גם על תומאש סטורנסקי אמרו שאשתו לא מוכנה להגיע לישראל, שילמו לו מספיק והוא פתאום לא מפחד". בנוגע לרכז הצ'כי שהיה מועמד גם למכבי הוא אמר: "הוא חתם בהפועל רק כי היא הייתה יותר מהירה ממכבי, זה אפילו לא היה פער של כסף".


