יונתן רבינוביץ' שיחק בעבר בהפועל תל אביב, וכיום משחק בליגה הארצית בהפועל אורי, הקבוצה של עמותת הפועל אוסישקין. הקבוצה נקראת על שמו של אורי שלף ז"ל, מי שהקים את העמותה והביא את הקבוצה לליגת העל.
הקבוצה פתחה את העונה היטב ומנסה להתבסס בליגה הארצית. היא מהווה את הסימן הברור לחילוקי הדעות הגדולים בקרב אוהדי הפועל ת"א. אלה שמתחברים לקבוצה מהליגה הארצית אינם מתחברים למועדון בליגה הבכירה. חלק גדול מהאוהדים שמגיעים למשחקיה מביעים בכך מחאה נגד הפועל ת"א והדרך שבה היא הולכת בשנים האחרונות.
רבינוביץ' לא הגיע לגדולות בהפועל ת"א, אבל הוא מזוהה מאוד עם המועדון. הוא גדל בהפועל, ובהמשך שיחק בשתי קדנציות בקבוצה הבוגרת ואף היה בסגל הקבוצה שזכתה ביורוקאפ. הוא אוהד הקבוצה מגיל צעיר. במילים אחרות: אדום אמיתי.
במשך רוב הקריירה שיחק בליגה הלאומית, וגם עונה אחת באוסטריה. העונה החליט השחקן בן ה-28 לרדת לליגה הארצית, והוא המנהיג והרוח החיה של הקבוצה, שהביאה כמה מאות אוהדים למשחק מול מכבי חיפה בהדר יוסף. רבינוביץ' היה כאן ושם, ואין כמוהו כדי לתאר את המשמעויות של התהליכים שעוברים היום על הפועל ת"א. בראיון ל"היום" מספר רבינוביץ' מדוע ירד לליגה הארצית כדי לשחק בהפועל אורי, מה אומרת כמות הקהל שמלווה את המועדון, ובעיקר עד כמה הוא שואף שיום אחד יימצא פתרון לסוגיית הפילוג בקרב אוהדי הפועל ת"א.
יונתן, יש לך תואר אירופי – זכייה ביורוקאפ.
"לא שיחקתי במסגרת היורוקאפ, אבל הייתי חלק מהקבוצה באותה עונה. זו הייתה חוויה רצינית להסתובב ברמות האלה. כדורסל ברמה גבוהה. הישראלים עשו עבודה יפה באותה עונה. היה כיף לראות את זה".
בעונה שעברה שיחק בליגה הלאומית באליצור שומרון ובאליצור יבנה. העונה החליט לרדת לליגה הארצית, לקבוצה שאיתה הוא מזוהה: "אני לומד לתואר, ולשחק בליגה הארצית זה היה הרבה יותר נוח עבורי עכשיו. מעבר לזה, רציתי להתחבר שוב לאנרגיות של הפועל. אני אוהד מגיל צעיר, ואני רוצה להרגיש את הפועל שגדלתי עליה".
מה היעדים של הקבוצה, לעלות ליגה?
"לא היה דיבור על זה. התחלנו טוב, יש לנו קבוצה טובה ונראה איך העונה תתפתח. יש לנו קבוצה מעניינת".
ספר על הקבוצה.
"יש לנו את פול דילייני, שהיה בליגת העל ובשנים האחרונות בליגות המשנה. שחקן מעולה. יש לנו את הפורוורד רועי נבארו ועוד כמה צעירים ובוגרי מחלקת הנוער של הפועל ת"א. בהחלט קבוצה מוכשרת".
מה אתה אומר על הקהל שמלווה אתכם?
"הגיעו למשחק יותר ממה שחשבנו. היו אנרגיות מטורפות. אי אפשר להישאר אדיש".
מה ההבדל בין הקהל שבא לראות אתכם לקהל שבא לראות את הפועל ת"א בליגה הבכירה?
"זה לא סוד שיש עניין עם הזהות של הפועל ת"א בשנים האחרונות. להיות הפועל זה צניעות ולהתרכז בעצמך. לא לנסות להיות בכותרות כל הזמן, וכמובן מעמד השחקן הישראלי והחיבור לקהל. כשאני משחק עכשיו בקבוצה, אני מרגיש שהפועל שאני מכיר מתעוררת שוב".
מה אתה אומר על הפילוג שיש בקהל?
"הקבוצה שינתה כיוון, ואף אחד לא מסתיר את זה. כל אוהד עושה את הבחירות שלו. יש כאלה שאומרים: חשוב לי רק המקצועי, ואם הפועל מצליחה זה אחלה. יש כאלה שמעדיפים את הטירוף והקהילה. לאלה יש מקום אצלנו. אני הפועל מגיל צעיר, ואני לא זוכר מחלוקת כזו בקהל. הרגשתי את זה מאוד כששיחקתי עם הקבוצה בליגה הבכירה. חשבתי שזה ייפתר, אבל הזמן עבר ולא קרה כלום. אני מאוד מקווה שיום אחד יהיה פתרון. בינתיים אנחנו נשמור על הגחלת".
עד כמה המצב כואב לך?
"כואב מאוד. לשחק בהפועל אורי נותן לי אנרגיות חדשות, ואני פחות מרגיש את הכאב. יש לנו קהילה מפולגת, ולא עושים מספיק כדי לתקן את זה. הלוואי ומחר בבוקר הכול יחזור להיות כמו שהיה".
אתה משחק בקבוצה על שמו של אורי שלף ז"ל.
"זה כבוד גדול. היו לי כמה חודשים עם אורי כשהייתי בן 16, והוא אימן אותי בפרויקט מצוינות. הבנתי בדיוק מיהו מהשיחות לפני ואחרי האימונים. תמיד הייתה תחושה שיש הרבה עומק בדברים שלו. הוא לימד אותי תנועה מסוימת שאני מקווה ליישם ולהקדיש לו ביני לבין עצמי. זה שהפרויקט קרוי על שמו זה כבוד גדול".
במסגרת הקריירה שלך שיחקת באוסטריה.
"יש לי גם אזרחות אוסטרית, ושיחקתי עונה אחת בוולס ובקלויסטרנויבורג. הליגה האוסטרית היא משהו בין ליגת העל לליגה הלאומית שלנו. הכדורסל שם מתפתח, וייתכן שנשמע עליו בעתיד. חזרתי כי הייתי בודד שם והתגעגעתי לארץ. אני חושב שיכולתי להצליח שם, אבל בחיים מחוץ לכדורסל לא היה לי כיף".
ומה השאיפות האישיות? לחזור לליגת העל?
"אני ספורטאי תחרותי, ומקצועית, אם תהיה הזדמנות, אני ארצה ללכת. אני מאוד מאמין ביכולות שלי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

