הפועל ירושלים נותרה מושלמת ביורוקאפ, ניצחון ראשון לחולון ב-BCL

החבורה של סשה אוברדוביץ' נקלעה לדרמה גדולה, אבל קני לופטון ג'וניור הוביל אותה ל-84:85 על סן פבלו בורגוס • חולוניה נאבקה באלופת סרביה ספרטק וסימנה וי ראשון באירופה העונה עם 84:86

קני לופטון ג'וניור , מדיה הפועל ירושלים
קני לופטון ג'וניור | צילום: מדיה הפועל ירושלים

הפועל ירושלים הצליחה לשמור על מאזן מושלם ביורוקאפ עם 84:85 על סן פבלו בורגוס בחוץ ונותרה במקום השני בבית א', אבל יכולה בעיקר לנשום לרווחה. סשה אוברדוביץ' ושחקניו נקלעו לדרמה של ממש בדקות הסיום, ממנו הצליחו לצאת בשן ועין.

המשחק כולו היה בהובלת הפועל ירושלים, אבל הם לא הצליחו לגמור את המשחק ולברוח להפרש משמעותי, בדומה למה שעשתה הפועל תל אביב מוקדם יותר היום. שייק מילטון, ג'אלין סמית' ומעל כולם קני לופטון ג'וניור ניסו, אבל החבורה הספרדית לא אמרה נואש ואפילו הצליחה להפוך לקראת הסיום.

שלשה גדולה של שייק מילטון קבעה מהפך ולמרות שלושה ריבאונדים בהתקפה, בורגוס לא הצליחה להשוות או לעשות מהפך. דיוויד רודי במתפרצת גמר את הסיפור. 

שלושה שחקנים בלבד קלעו בספרות כפולות בהפועל ירושלים, בראשות לופטון ג'וניור שרשם 28 נקודות ושישה ריבאונדים. ג'אלין סמית' הוסיף 13 עם תשעה אסיסטים, כאשר הרכז הבכיר לורנזו בראון סיפק הופעה רעה במיוחד עם 0 נקודות ו-0/8 מהשדה. דבונטה קייקוק הוסיף 11 ושבעה ריבאונדים.

שייק מילטון | צילום: מדיה הפועל ירושלים
קני לופטון ג'וניור | צילום: מדיה הפועל ירושלים

הפועל חולון הסתדרה בסרביה

הפועל חולון הצליחה לרשום ניצחון ראשון בליגת האלופות של פיב"א העונה ולמרות שהובילה לאורך כל המשחק, זה לא הלך לה קל. פרדראג קרוניץ' יצא לסרביה לפגוש את האלופה המקומית ספרטק ויצא עם 84:86 צמוד, צפוף ובסיום משחק שנמשך כשעתיים וחצי.

למעט הפתיחה, הפועל חולון שלטה בנעשה בעיקר בזכות ארבעה אנשים: יאיר קרביץ, שחילק אסיסטים (9 במשחק כולו); שחר עמיר, שהמשיך את פתיחת העונה הנהדרת שלו עם שלשה על הבאזר בסיום המחצית הראשונה וגם לקח אחריות בקלאץ'; ריבאלדו סוארס, שסחט עבירות והשיג נקודות מהקו; ומעל כולם אדאמה סאנוגו, שרשם 28 נקודות ו-5 חסימות.

אלופת סרביה לא ויתרה לאורך כל המשחק והייתה צמודה, אבל לא הצליחה לעלות ליתרון. בסופו של דבר, קליעות עונשין מוצלחות של לסטר מדפורד ושחר עמיר קבעו יתרון 2 וספרטק פספסה הזדמנות לבצע מהפך בשנייה האחרונה. הנתון המרכזי של המשחק מגיע מהקו: 74 זריקות עונשין משותפות.

יאיר קרביץ | צילום: FIBA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אדאמה סאנוגו | צילום: FIBA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר