מכבי תל אביב תתארח הערב (שלישי) ב-21:30 אצל ברצלונה ביורוליג, ובספרד כבר מסמנים את הצהובים כיריבה שעלולה לעשות הרבה יותר צרות מכפי שמרמז המאזן שלה. ב"מונדו דפורטיבו" הגדירו את המפגש כ"מלכודת" והזהירו מפני חוסר היציבות, אך גם מפני הכישרון והיכולת של הקבוצה של עודד קטש להתפוצץ בערב נתון.
ברצלונה מגיעה למשחק במאזן 2:2 ביורוליג, אחרי ניצחון 86:89 על ולנסיה בליגה הספרדית, אך גם לאחר ההפסד 88:81 לז'לגיריס קובנה בשבוע שעבר. בספרד ציינו כי הקבוצה של אלכסנדר סקוליץ' עדיין מתקשה לייצר יציבות, הן לאורך העונה והן בתוך המשחקים עצמם, כאשר אחד הנתונים הבולטים הוא ספיגה של כמעט 87 נקודות בממוצע למשחק באירופה.
"מסוכנת הרבה יותר מהמאזן שלה"
בהתייחסות למכבי תל אביב נכתב כי מדובר ב"יריבה בלתי צפויה", וכי היא "מסוכנת הרבה יותר ממה שהמאזן שלה, 3:1, מעיד". הצהובים אמנם פתחו את העונה האירופית עם שלושה הפסדים רצופים, כולל תבוסה 90:67 לפנאתינייקוס במשחק החוץ האחרון שלהם, אך במחזור הקודם התאוששו עם 79:97 מרשים מול מילאנו.
ב"מונדו דפורטיבו" הדגישו כי הסגל של מכבי מזכיר במידה מסוימת את זה של ברצלונה, בעיקר בזכות ריבוי השחקנים האמריקנים. לפי הניתוח, מדובר בשחקנים ש"מסוגלים לייצר תצוגות מרהיבות ביום שבו יש להם השראה", אך גם "להיעלם כשהכי פחות מצפים לכך" - שילוב שהופך את מכבי לקבוצה קשה מאוד לחיזוי.
ארבעה שחקנים סומנו
בספרד סימנו במיוחד את רומן סורקין, ג'ימי קלארק, ג'יילן הורד ודניאל תייס כשחקנים שברצלונה תצטרך להגביל. לפי הכתבה, אם הקבוצה תצליח למנוע מהם להיכנס לקצב, "יהיה להם סיכוי טוב להשיג ניצחון בפלאו", כפי שעשו גם בעונה שעברה.
עבור ברצלונה מדובר גם במשחק עם משמעות לקראת המשך השבוע. ניצחון על מכבי יאפשר לה לצמצם את הנזק מההפסד לז'לגיריס ולהישאר בחלק העליון של הטבלה, רגע לפני מפגש קשה נוסף ביום שישי מול אולימפיאקוס. אלא שלפחות לפי התקשורת המקומית, דווקא המשחק מול הצהובים הוא זה שעלול להפוך למלכודת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

