"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
ב-20:55: הסופר קאפ

"מה שקרה בהפועל תל אביב, לעולם לא היה קורה במכבי"

בפודקאסט "על זה" ניתחו את המטרה העיקרית של האדומים בעונה הקרובה • גיא צוק: "הם לא נלחמים רק על התארים, אלא גם על העתיד שלהם ביורוליג" • אבי סגל: "חשבתי שהם ילמדו מהעונה שעברה, אבל הם חוזרים על אותה טעות עם הישראלים"

| עודכן:
0השמעה

הפועל תל אביב פותחת עונה שנייה ביורוליג עם רצון מספר מטרות - להתקדם מפלייאוף היורוליג אליו הגיעה בעונת הבכורה, להבטיח את הישארותו ביורוליג בטווח הארוך, והחזרת האליפות המקומית לראשונה מאז 1969. בפודקאסט "על זה" לקראת העונה של האדומים, אבי סגל וגיא צוק דנו בעד כמה המטרות הללו ריאליות.

"אני חשבתי שהפועל ת"א תלמד כמה שיעורים מהעונה שעברה", אמר סגל. "הראשון זה שיעור הישראלים. במצב של 11 זרים אני לא רואה שיפור בדקות של הישראלים, אולי זה יהיה פחות טוב".

"גם עם קביעת הבסיס בסופיה, חשבתי שהם ילמדו. נכון שיש בעיות ושלא משחקים בארץ, אבל אתם קבוצה ישראלית, ומכבי ת"א והפועל ירושלים כן מתבססות בישראל. למה לא לחבר את השחקנים יותר לישראל? למה לא להיות חשופים לאוהדים שלכם ולהיות בקשר איתם? זו טעות אסטרטגית, לא מקצועית".

דימיטריס איטודיס ושחקני הפועל תל אביב | צילום: הפועל IBI תל אביב

"עוד טעות אסטרטגית שהם עשו זה שהם לא מצליחים לחבר את הכוכבים למטרות הגדולות כאן בארץ", הוסיף צוק. "כולם רוצים לשחק ביורוליג, זו הליגה הכי טובה עם החשיפה הכי טובה, אבל בעונה שעברה, איך שנגמרה היורוליג, לא ראינו פה את אנטוניו בלייקני ואלייז'ה בראיינט, ודן אוטורו חזר רק במהלך סדרת הגמר ובדיעבד זה היה מאוחר מדי. לא יודע אם היו פציעות או שהיה נוח להם ללכת, אבל הפועל לא תיווכה טוב את האירוע הזה וגייסה אותם למטרה הגדולה שהיא להביא אליפות אחרי קרוב ל-60 שנה".

"אם אוטורו היה פה כל הפלייאוף, ואחד מבין בראיינט או בלייקני היו בסדרת הגמר, הפועל הייתה לוקחת אליפות, עם כל הכבוד למכבי. אירוע כזה שכוכבים לא נמצאים בתקופה כזו לא היה עובר במכבי בחיים. המקרה האחרון שאני זוכר במכבי שבו שחקן פשוט עזב אחרי היורוליג זה אותו בראיינט, אבל לו היה חוזה במילווקי. אני לא רואה דבר כזה קורה במכבי. כדי לזכות באליפות ולחזק את הקשר בין כל המטרות וכל המסגרות, היא חייבת ללמוד מזה".

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

צוק הסביר מה ה"תירוץ" של האדומים לפעולות הללו, החל מההישארות בסופיה ועד למיעוט הדקות של הישראלים: "הפועל תגיד מצידה שאנחנו בשנים של שינויים בכדורסל האירופי, יכול להיות שהיורוליג תתרחב ויהיו עוד שריונים. הם יעשו כל מה שהם יכולים כדי להבטיח שהעתיד שלהם בטווח הרחוק יהיה עם מקום משוריין ביורוליג ולא מתכוונים לבחול באמצעים".

שחקני הפועל תל אביב | צילום: הפועל IBI תל אביב

"אני לא חושב שזה צריך להחליש אותם ולפגוע במטרות", השיב סגל. "עד עכשיו אני לא מבין ואני לא היחיד למה תמיר בלאט לא בסגל כשהוא שייך להפועל ת"א. הישראלים קיבלו מסר שהם נשארים, לא יודע כמה הייתה להם ברירה ואם הם היו הולכים אם היו יכולים. אחרי שים מדר עזב, מה יותר טבעי מלהביא את בלאט? לא מבין את ההתעקשות הזו, אבל אני עוד לא בטוח שהוא לא ישחק העונה בהפועל".

על שריון קבוצות ישראליות נוספות ביורוליג אמר צוק: "הפועל נלחמת לא רק על תארים, אלא גם על העתיד שלה ביורוליג. היא הוציאה הרבה כסף בשביל זה וזו עוד שנת מפתח. כל עוד לא חוזרים לשחק בארץ, מבחינת היורוליג זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. כרגע הפועל כופה עליהם את זה עם זכייה ביורוקאפ והגעה לפלייאוף היורוליג".

סגל סיכם: "זה יעלה הרבה מאוד כסף, אבל גם הפועל ת"א וגם הפועל ירושלים הצהירו שיש להן את הכסף הזה. אני חושב ששתי הקבוצות מועמדות ראויות, אבל יש שני מכשולים בדרך. הראשון הוא שלא משחקים בארץ. השני הוא השאלה האם ישראל היא שוק כלכלי כל כך גדול כדי לאכלס שלוש קבוצות? אני פסימי ששתיהן יקבלו שריון, יהיה מאבק ולהפועל ת"א יש יתרון כלשהו".

דן אוטורו, יוג'ין ג'רמן וקאדין קרינגטון | צילום: הפועל IBI תל אביב
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר