לאחר הסערה סביב מניעת כניסתם של שני עיתונאים לחדר ההלבשה של מכבי תל אביב בסיום המשחק השני בסדרת גמר הפלייאוף מול הפועל, מנהלת ליגת העל בכדורסל החליטה להטיל על האלופה קנס בסך 6,000 שקל.
בהחלטת המנהלת נכתב: "הוחלט להטיל על המועדון היטל מנהלי בגין אי קיום מלא של הנחיות המנהלת. המנהלת מצפה כי להבא ייקבע וייושם מנגנון ברור, אחיד ושוויוני אשר יבטיח לכלל גופי התקשורת תנאי עבודה הוגנים ובהתאם להנחיות המנהלת".
ההחלטה התקבלה לאחר שמנכ"ל המנהלת, דייוויד בסן, דרש מהצהובים הסברים בנוגע לאירוע, שהתרחש בניגוד להנחיות הליגה המחייבות את הקבוצה המנצחת לאפשר לעיתונאים גישה לחדר ההלבשה לצורך ראיונות עם השחקנים. התשובה שהועברה על ידי המנכ"ל אבי בן טל לא סיפקה את אנשי המנהלת, שהחליטו להעניש את המועדון.
האירוע התרחש בסיום המשחק השני בסדרת הגמר כאשר מכבי ת"א מנעה משני עיתונאים, בהם כתב "ישראל היום" תומר גבעתי, להיכנס לחדר ההלבשה, ללא הודעה מוקדמת וללא הסבר ענייני. סמנכ"ל התקשורת של המועדון, רועי גלדסטון, הודיע לשניים כי אינם מורשים להיכנס, אף שלא קדמו לכך אירועים חריגים או תקריות כלשהן.
גם כאשר בסן, הגיע לאזור חדרי ההלבשה וביקש להבין את פשר ההחלטה, לא שונתה עמדת המועדון. בתגובה לפנייתו השיב סמנכ"ל התקשורת: "זו החלטת מועדון, עניין פנימי". במנהלת בחנו את המקרה וביקשו הסבר בן טל והחליטו להטיל על המועדון קנס כספי בסך 6,000 שקל כאמור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

