אליצור נתניה ומכבי רעננה ירדו הערב (רביעי) רשמית לליגה הלאומית בכדורסל, בעוד שהפועל גליל עליון שרדה עונה נוספת בליגת העל. בכך הושלמה תמונת המשתתפות בליגה הבכירה בעונה הבאה עוד לפני מחזור הנעילה בשבוע הבא, כשעירוני אילת ומכבי אשדוד יחזרו לבמה המרכזית של הכדורסל הישראלי.
נתניה, שירדה גם בעונה הקודמת ושיחקה העונה בליגת העל רק בזכות האיחוד בין הפועל עפולה להפועל גלבוע גליל, ניצחה 77:89 את רעננה והורידה אותה יחד איתה ללאומית, זאת בעקבות הניצחון של גליל עליון 65:76 מול עירוני נס ציונה. הקבוצה מהצפון התאוששה מהטרגדיה עם מותו של רז אדם ז"ל ושרדה.
במשחק הערב שלושה שחקני נתניה קלעו לבדם כמו כל רעננה. מוריס קמפ כיכב עם 30 נקודות, אוטיס פרייז'ר הוסיף 26 ועמית גרשון תרם 21. דיאנטה בולדווין לא קלע, אבל רשם 16 אסיסטים ו-6 ריבאונדים. מנגד, מאט קולמן רשם 18 נקודות ו-10 אסיסטים, אבל ירד עונה שנייה רצוף אחרי שעשה זאת עם הפועל חיפה.
במשחק בלב המושבה, רועי פריצקי כיכב עם 18 נקודות ו-9 ריבאונדים והשאיר את גליל עליון בליגה. שחר עמיר הוסיף 13 וג'וש הולי קלע 12. איתי מושקוביץ וג'קסון רואו קלעו 15 נקודות כל אחד עבור הכתומים, בעוד שנועם אביבי תרם 11. הקבוצה של פול קורסארו כבר הבטיחה את ההישארות שלה.

