"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קיבלה יותר משביקשה: בית הדין הפתיע אפילו את הפועל ירושלים

מה שהיה אמור להיות רגע השיא של הכדורסל הישראלי, הפך לפארסה אחת גדולה • מספר 2 הפך למספר 1, הערעור על הערעור כבר נשלח, ואנחנו יכולים רק לקוות שמתישהו נדע מה התוצאה האמיתית • קברניטי הענף צריכים לחשוב איך מחזירים את הליגה למסלול - וגם את האוהדים

,עודכן
0השמעה
יונתן אלון

נדמה שהכדורסל הישראלי הוא כמו מתאגרף שספג העונה נוקאאוט ומתקשה לקום ממנו. הסימן הבולט ביותר למצבו הלא מזהיר של הענף הקבוצתי המצליח ביותר בישראל, הוא כמות הקהל שהגיעה לשני המשחקים הראשונים בסדרת הפלייאוף בין שתיים משלוש הקבוצות הגדולות בארץ, כאלה שמחזיקות ביריבות ארוכת שנים.

כ-20 אלף צופים היו אמורים למלא יחד את היכל מנורה מבטחים והארנה בירושלים בשני המשחקים הראשונים של סדרת חצי גמר הפלייאוף בין הפועל תל אביב להפועל ירושלים. בפועל, פחות מ-10,000 צופים הגיעו.

נכון, לשני מחנות האוהדים יש עניינים עם הנהלות הקבוצות, אבל בגדול הנתון הזה מצביע על שחיקה. בין היתר משום שכל הזמן מתרחשים בכדורסל אירועים שפוגעים בתדמית שלו. שביתת השחקנים היא אחת הדוגמאות הבולטות לכך.

המשחק בארנה. היה צריך להגיע יותר קהל,צילום: אלן שיבר

ההחלטה המפתיעה של בית הדין

עוד יום מוזר עבר אתמול על הכדורסל הישראלי. בשעות אחר הצהריים, שעות ספורות לפני משחק מספר 2, התברר לפתע שהוא למעשה משחק מספר 1. בית הדין של איגוד הכדורסל החליט משום מה שהמשחק הראשון, שהסתיים לאחר שלושה רבעים, מבוטל ובמקומו ייערך משחק חוזר.

כזכור, הפועל ירושלים היא זו שלא עלתה להמשך המשחק לאחר שהקהל פונה מהאולם. נכון, אי אפשר לשפוט את השחקנים הזרים בערב מלחיץ כפי שהיה ביום ראשון. עם זאת, ההחלטה באותו רגע הייתה שניתן להמשיך לשחק. ירושלים החליטה שלא לעלות.

היה די ברור שמדובר בהפסד טכני לירושלים, ושהפועל תל אביב, שהובילה ב-10 הפרש בזמן הפסקת המשחק, עולה ליתרון 0:1 בסדרה. אלא שאז הגיע בית הדין והפתיע את כולם. אני לא זוכר מקרה שבו קבוצה מערערת ביקשה דבר אחד, ובפועל קיבלה הרבה יותר.

שחקני הפועל ירושלים. החליטו לא לעלות לפרקט - והרוויחו,צילום: אלן שיבר

הפועל ירושלים ביקשה בסך הכול להשלים את הרבע האחרון, כשהיא בפיגור 10 נקודות, ובסופו של דבר קיבלה משחק חוזר שמתחיל מ-0:0. ההחלטה הייתה כל כך מפתיעה וכל כך לא קשורה, שגם איגוד הכדורסל וגם מנהלת הליגה מערערים עליה.

מרגע שיא לפארסה

לא פלא שנוצר כאוס. הפועל תל אביב ניצחה אתמול בארנה, אך לא באמת ברור מה מצב הסדרה, משום שכעת יהיה ערעור על הערעור, ואולי עוד יהפכו את ההחלטה פעם נוספת. מה הפלא שסדרה שאמורה לספק את אחד משיאי העונה הופכת לפארסה.

מה הפלא שבסיום המשחק דימיטריס איטודיס אמר שהפועל תל אביב מובילה 0:2, כשבפועל נכון לאתמול מדובר ב-0:1 בלבד. נקווה שמתישהו נדע מה התוצאה האמיתית - ומתי הסדרה הזו תסתיים.

דימיטריס איטודיס. מבחינתו הפועל ת"א מובילה 0:2,צילום: אלן שיבר

בגדול, נקווה שהעונה תסתיים עם אלופה, בניגוד לעונה שעברה. קברניטי הענף זקוקים לקיץ כדי לחשוב כיצד מחזירים את הליגה הבכירה למסלול וכיצד מחזירים את הקהל למגרשים.

נכון, יש כאן לא מעט גורמים שאינם תלויים בהם, ואנחנו חיים במדינה שבה אי אפשר לדעת מה יקרה מחר. אבל בכל מה שכן תלוי בהם, דברים צריכים להשתנות. כמו למשל הסיפור שהתרחש אתמול בבית הדין של איגוד הכדורסל. התדמית של הענף הזה נמצאת על הכף.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר