המלחמה בלבנון תפסה את מוריס קמפ בהפתעה. הפורוורד האמריקני הוותיק, שזכור היטב לאוהדי הכדורסל בישראל מקדנציות מוצלחות במכבי ראשון לציון ובני הרצליה, פתח את העונה באל ריאדי ביירות המקומית - ומצא את עצמו בתוך אזור מלחמה.
תוך זמן קצר עזב קמפ את המדינה והליגה שהופסקה, ולאחר שבועיים בלבד צלצל הטלפון שלו, ועל הקו הייתה אליצור נתניה, שהחזירה אותו למזרח התיכון - אך הפעם לישראל.
בראיון מיוחד ל״היום״, וראשון מאז החזרה לישראל, מדבר קמפ על השבועות המאתגרים שעברו עליו מאז פרוץ המלחמה, תקופתו כשחקן כדורסל אמריקני במדינה שמעבר לגדר והחזרה לישראל לאחר מספר שנים ברחבי העולם.
"הגיע הזמן שלי לשוב לישראל"
״אני שמח לחזור לישראל, עברו כמה שנים ואני מאוד מתרגש לשוב לפה. רציתי לחזור לישראל אחרי העונה הנהדרת שהייתה לי עם הרצליה, אבל קיבלתי הצעה מסין ושיחקתי שם. בשנים האחרונות טיילתי בעולם ושיחקתי בהרבה מקומות שרציתי לשחק בהם לאורך השנים, ועכשיו הגיע הזמן שלי לשוב״.
בחודשים האחרונים שיחקת בלבנון עד פרוץ המלחמה, איך עברו עליך החודשים האלו?
״החודשים האחרונים היו לא פשוטים עבורי, עברתי הרבה. המלחמה החלה בהפתעה והכל נעצר. הייתי צריך לצאת מהמדינה, ואפילו להוציא את כל הדברים שלי ולשלוח אותם לארצות הברית הרגיש לי כמו משימה בלתי אפשרית. עברתי כמה שבועות משוגעים עד שקיבלתי את ההצעה לחזור לישראל".
"שיחקתי פה בעבר ואני מחשיב את ישראל כבית השני שלי, אז לא פחדתי. הרגיש לי שלמרות הכל, החזרה שלי לישראל היא משהו שנועד לקרות״.
"מרגיש פספוס שלא שיחקתי ביורוליג"
עבורנו הישראלים, לבנון היא כמו חידה שמעבר לגדר. איך הייתה עבורך החוויה לגור שם?
"בכנות, היה לי טוב שם. נהניתי מהתקופה שם והכרתי את המדינה כי שיחקתי שם כבר ב-2016. לצערנו דברים מתרחשים בעולם והמלחמה פרצה. אני מתפלל שהכל יירגע ויהיה שלום בעולם ושלום במזרח התיכון. השחקנים פה צוחקים איתי שאני יכול להיות שגריר שלום, כי שיחקתי שנתיים בלבנון ושנתיים בישראל, ובכל מקום הרגשתי טוב".
"יש לי חברים טובים בישראל ובלבנון ואני מקווה שיהיה שלום בעולם. עבורי זו הייתה ברכה לטייל בעולם ולהכיר אנשים שונים. מבחינת כדורסל יש שם רמה מאוד גבוהה ולא מעט שחקנים טובים, ולכן גם רציתי לשחק שם״.
אתה מרגיש פספוס שפרצת בגיל מאוחר יחסית ולא זכית לשחק ביורוליג?
״כן, במיוחד אחרי העונה שלי עם בני הרצליה ב-2022/23 הרגשתי שאני ראוי להזדמנות לשחק ביורוליג והוכחתי את עצמי, אבל לצערי זה לא קרה. אני מרגיש פספוס שלא שיחקתי ביורוליג. רציתי מאוד לשחק בסין והגעתי לשם, ובאופן כללי אני מרגיש מאוד שלם וגאה בקריירה שלי״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
