המסר שעמנואל שארפ העביר למכבי תל אביב

האב דריק היה מעורב במגעים של הצהובים מול שחקן יוסטון לשעבר, אולם בשלב זה הגארד (22, 1.91 מ') סימן מטרה אחרת לפני הגעה אפשרית ישראל

עמנואל שארפ. צילום: רויטרס

לאורך החודשים האחרונים גיששו גורמים במכבי תל אביב מול עמנואל שארפ ונציגיו ובחנו עימם את האפשרות שיצטרף לקבוצה בעונה הבאה. גם האב דריק היה מעורב מאחורי הקלעים, אולם ל"היום" נודע כי נכון לשעה זו שארפ הצעיר אינו מעוניין להגיע לשחק בישראל, ורוצה לנסות להשיג את מקום ב-NBA.

הגארד (22, 1.91) שהשלים ארבע עונות טובות במדי יוסטון מליגת המכללות, לא נכלל במרבית התחזיות המוקדמות לדראפט הקרוב, אולם על פי מקורבים הוא שוקל לנסות את מזלו להגיע לליגה הטובה בעולם דרך ליגת הפיתוח או מחנות קדם־עונה, לפני שיתפנה לחשוב על הגעה לישראל.

שארפ סיים לפני מספר ימים את עונתו הרביעית והאחרונה בליגת המכללות ונפרד מיוסטון לאחר שהשלים את לימודיו באוניברסיטה. בנו של אגדת העבר של מכבי תל אביב דריק, נולד בישראל ומחזיק באזרחות ישראלית דבר שיאפשר לו לשחק בעתיד כשחקן מקומי בישראל, גם על פי חוקי איגוד הכדורסל וגם לפי תקנות מנהלת הליגה.

שארפ שיחק בעבר בנבחרת הקדטים של ישראל בהצלחה גדולה, ולא יצטרך להשלים תהליך אזרוח אם יחליט להגיע לישראל בעתיד. את עונתו האחרונה בליגת המכללות סיים עם ממוצעים מרשימים של 15.3 נקודות, 3.2 כדורים חוזרים ו-1.7 אסיסטים למשחק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עמנואל שארפ במדי יוסטון, צילום: Photo by Alex Slitz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר