בנסיבות שלא פורסמו: שחקנית ליגת העל לשעבר מתה בגיל 43

שחקנית ה-WNBA ומכבי בנות אשדוד לשעבר, קארה ברקסטון, הלכה לעולמה • סיבת המוות טרם פורסמה • בישראל שיחקה בעונת 2015/16, וסייעה לקבוצה לזכות באליפות תחת המאמן עדן ענבר

קארה ברקסטון. צילום: לירון מולדובן

שחקנית ה-WNBA ומכבי בנות אשדוד לשעבר, קארה ברקסטון, הלכה לעולמה אמש (ראשון) בגיל 43. סיבת המוות טרם פורסמה.

"בעצב עמוק אנו מבכים את לכתה של אלופת ה-WNBA פעמיים, קארה ברקסטון", נמסר בהודעה הרשמית של ה-WNBA. "מחשבותינו עם משפחתה, חבריה וחברותיה לקבוצה לשעבר בעת הזו". ברקסטון, סנטרית-פורוורדית בגובה 1.98 מטר, נבחרה במקום השביעי בדראפט ה-WNBA של 2005 על ידי דטרויט שוק ונכללה בחמישיית הרוקיז של הליגה באותה עונה.

קארה ברקסטון (עם הגב) ודניאל דיאמנט, צילום: לירון מולדבון

ברקסטון זכתה בשתי אליפויות WNBA עם דטרויט בשנים 2006 ו-2008. במהלך עונת 2010 שיחקה תקופה בטולסה שוק, לשם הועברה הקבוצה לאחר המעבר מדטרויט, ובהמשך הועברה בטרייד לפיניקס מרקורי. אחרי שסיימה ב-2014 את הקריירה בארה"ב, היא שיחקה בישראל שיחקה בעונת 2015/16 במדי מכבי בנות אשדוד, וסייעה לה לזכות באליפות תחת המאמן עדן ענבר, כשקלעה 9.8 נקודות והורידה 6.1 ריבאונדים בממוצע ב-12 משחקים.

נכון לעכשיו, נסיבות מותה של קארה בראקסטון אינן ידועות, ולמרות שמועות על כך שנפגעה בתאונת דרכים קשה, אין לדבר אימות מאף גורם רשמי.

ברקסטון הותירה אחריה בעל ושני בנים. בנה הבכור, ג’לאני ת'רמן, שיחק שלוש עונות באוהיו סטייט, עמה זכה באליפות המכללות ב-2024, ובהמשך עבר לאוניברסיטת צפון קרוליינה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
קארה ברקסטון במדי אשדוד, צילום: עודד קרני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר