"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדקנו: הזר המאכזב ביותר בשלוש הגדולות של הכדורסל הישראלי

מכבי תל אביב, הפועל תל אביב והפועל ירושלים פתחו את הכיס והביאו שחקנים בכירים עם רזומה מרשים, אבל חלקם לא הצליחו לבוא לידי ביטוי במשך תקופה ארוכה • מי המאכזב ביותר ומה הסיבות לכך? התשובות בפנים

,עודכן
0השמעה
אנתוני לאמב, ג'ף דאוטין ג'וניור, וסיליה מיציץ'. צילום: לירון מולדובן, אלן שיבר

לא מעט שחקנים זרים מאכזבים מגיעים מדי שנה לקבוצות הגדולות של הכדורסל הישראלי. יש כאלו שמגיעים בכסף קטן כדי להשלים את הרוטציה, אבל אלו יש גם שמות גדולים עם רזומה מרשים שלא מצליחים לבוא לידי ביטוי. גם העונה יש מספר שחקנים זרים שהגיעו לארץ ואינם מצליחים לעמוד בציפיות. אז מי הזר המאכזב ביותר שהגיע לשלוש הגדולות? יש תשובה אחת ברורה.

הפועל ירושלים הביאה את אנתוני לאמב בקיץ בחוזה שמן במיוחד (700 אלף דולר) לאחר שהיה מבוקש גם ביורוליג בזכות עונה טובה בטרנטו האיטלקית. אחרי החתימה, היהקונצנזוס שמדובר בבחירה מעולה, במיוחד כיאה לאחד שמגיע כרכש היקר ביותר של המועדון, אבל כגדול הציפיות – כך גם גודל האכזבה.

אנתוני לאמב,צילום: ברני ארדוב

השיא הגיע מול הפועל תל אביב ברבע גמר הגביע, שם לא נרשם בין חמשת הזרים של יונתן אלון לאחד המשחקים הכי חשובים של המועדון העונה. אין חותמת יותר גדולה על האכזבה ממנו מאשר לא לרשום אותו ל"משחק עונה". הוא מפגין בליגה יכולת דלה (6.2 נקודות, 27% לשלוש, 26% לשתיים) ובמשחק האחרון מול נפטונאס ביורוקאפ שותף לשבע דקות בלבד.

בעונה שעברה, הפורוורד היה שחקן של 16 נק' בליגה האיטלקית ו-13.7 ביורוקאפ, שם הוא קולע 9.6 נק' ב-44% לשלוש העונה. אחת הסיבות הגדולות לאכזבה ממנו היא שהוא לא יכול לשחק גם כ-3 וגם כ-4. בנוסף, הוא לא בדיוק מוצא את מקומו במגרש וסובל מהרבה עליות וירידות. כל זה מציב אותו בתור הזר המאכזב ביותר מאלה שהגיעו לשלוש הגדולות של הכדורסל הישראלי.

אנתוני לאמב,צילום: אלן שיבר

לא השתלט על הפועל

מי שהיה אמור להיות ראשון אבל ירד למקום השני הואוסיליה מיציץ', הרכש הגדול ביותר שהגיע לאירופה בקיץ האחרון עם שכר עצום של 6 מיליון דולר לעונה, אבל יש לו סיבות מקלות. הוא שיחק רק פעם אחת בליגה העונה וביורוליג הוא סיפק פה ושם משחקים טובים.

הבעיה היא התדירות. הוא היה אמור להשתלט על הקבוצה וזה לא קרה, מה שהופך אותו למאכזב. הרבה פעמים אנחנו רואים על המגרש דווקא את כריס ג'ונס בסיומי משחקים ואין לו את אותה דומיננטיות שראינו בימיו באנאדולו אפס. הוא קולע 12 נק' למשחק, אבל רק 33% לשלוש ויחס אסיסטים רע של 4 אסיסטים על 2.7 איבודים בממוצע.

וסיליה מיציץ',צילום: עודד קרני

לא מי שחשבו שהם

את מקומות 3-4 תופסים צמד שחקני מכבי תל אביב,אושיי בריסטוג'ף דאוטין ג'וניור. הפורוורד היה אמור להיות תואם בונזי קולסון, אבל הוא לא. מספק ביורוליג רק 7.5 נק' למשחק, אבל הסיפור המרכזי הוא האחוזים בליגת העל: 31% לשלוש ורק 26.5% ל-2.

במקרה של דאוטין, הבעיה הייתה מלפני בואו, כשהוא הוגדר כרכז – מסתבר שזה הדבר האחרון שאפשר לומר עליו. נכון, הוא נעדר מספר שבועות בגלל פציעה, אבל התפוקה שלו לא מספקת (9 נקודות ו-2.5 אסיסטים למשחק ביורוליג) לפני ואחרי שהיה מושבת. בליגה הוא על 8 נקודות ואחוזים גרועים ל-3 – 21%. עד עכשיו דאוטין הוא שחקן של כמה הבלחות בעונה וזה רחוק מלספק את הציפיות שהיו לגביו.

איפה לונדברג, ג'ף דאוטין ג'וניור, אושיי בריסט,צילום: אלן שיבר, אתונה
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

המחווה של מכבי תל אביב לפרטיזן בלגרד // מכבי Rapyd תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר