תמונת חצי גמר גביע המדינה בכדורסל הושלמה הערב (שני), כשבני הרצליה גברה 105:110 על הפועל באר שבע/דימונה בסיום משחק אדיר - והפכה לעולה הרביעית והאחרונה לשלב ארבע האחרונות.
קלעו לבני הרצליה: מקס היידגר 31 נקודות ו-6 שלשות, נואה קרטר 16, אלייז'ה סטיוארט 14, שלו לוגשי 12, דשון פרנסיס 11, צי'נקו אונואקו 10, דנבר ג'ונס 7 ופרדריק בורדיון 6.
קלעו להפועל ב"ש/דימונה: סיג'יי אלבי 31 נקודות ו-10 ריבאונדים, ברנדון אנג'ל 26, יואב ויטלם 15, קודי דמפס 12, דמיאן דן 9,סאם איורו 6 וג'ייק אוניל 4.
כאמור, הקבוצה מהשרון הצטרפה להפועל ירושלים (הדיחה את הפועל תל אביב), מכבי תל אביב (עברה את אליצור קרית אתא) והפועל העמק (הדיחה את הפועל חולון) שעשתה זו בפעם הראשונה במאז האיחוד. ההגרלה תתבצע מחר (שלישי) בשעה 13:00, וכל קבוצה תגלה את מי היא תיאלץ לעבור בדרך לגמר.
המשחק עצמו נפתח בקצב מהיר במיוחד. כמה מהיר? הרבע הראשון הסתיים ב-32:37 לדרומיים. בסך הכל, שתי הקבוצות, שלהטו מחוץ לקשת, קלעו יחד 69 נקודות - במה שהפך לרבע הפורה ביותר העונה בכל המסגרות של הכדורסל הישראלי.
בהמשך הקצב קצת נרגע, כאשר מקס היידגר וסטיוארט ואונואקו השתלטו על המשחק עבור הרצליה - שירדה ביתרון 55:64 למחצית. במהלך רוב הרבע השלישי הרצליה הצליחה לשמור על יתרון דו ספרתי, אבל ריצה של ב"ש/דימונה שלחה את המשחק לרבע מכריע כשההפרש עומד על 3 נקודות בלבד. למרות זאת, הרצליה הצליחה לשמור על קור רוח, ובהובלת היידגר שהמשיך ללהוט - השיגה את הכרטיס היוקרתי לשלב הבא.

