ההדים סביב ביקורו של ארגין עתמאן בהיכל מנורה מבטחים לא שוככים. המאמן הטורקי של פנאתינייקוס, ספג לטענת קבוצתו קללות קשות מצד אוהדי מכבי תל אביב, לפני, במהלך ואחרי הניצחון הדרמטי של הצהובים במסגרת המחזור ה-24 של היורוליג.
עתמאן, שברח מוקדם ממסיבת העיתונאים שלאחר המשחק, זכה לתמיכה מצד אוהדי פנרבחצ'ה הטורקית, למרות שבין הקבוצה למאמן קיימת מתיחות, וגם הבעלים של פנאתינייקוס, דימיטריס ינאקופולוס, בא לעזרת מאמנו. אבל אלה לא היו היחידים.
ארגין עתמאן מגיע להיכל מנורה מבטחים ומתקבל בקללות | Panathinaikos BC
בהודעה רשמית שהוצאה לתקשורת בטורקיה, דרשה גם התאחדות הכדורגל הטורקית (TFF) בכבודו של מאמן הכדורסל, וקראה לראשי היורוליג "לחקור את ההתנהגות הבלתי מתקבלת על הדעת של אוהדי מכבי תל אביב כלפיי מאמנה של קבוצת הכדורסל פנאתינייקוס, ארגין עתמאן".
"מגנים את הבושה"
התמיכה בעתמאן היא כמובן פוליטי, על רקע המתיחות המתמשכת בין טורקיה לישראל, אך ללא ספק היא הגיעה בהפתעה, אחרי שאיגוד הכדורסל הטורקי (TBF) כבר נקט בדרישה דומה ותקף: "אנחנו מגנים את הבושה אליה נחשף המאמן ארגין עתמאן בתל אביב".
התאחדות הכדורגל הטורקית למעשה הצטרפה לקו הכללי במדינה, לתקוף כל מה שקשור לישראל בכל הזדמנות, בין אם יש או אין קשר ל"רוח הספורטיבית שנפגעה".
עם זאת, יש לציין שהאפשרות כי מכבי תיענש על התנהגות אוהדיה אינה מופרכת. רק לפני שבועות ספורים היא נקנסה בעשרת אלפים יורו על ידי היורוליג בשל קריאות פוגעניות לעברו של מאמן ולנסיה פדרו מרטינס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

