חשיפה: המסר שהעביר דני אבדיה לנבחרת ישראל

כוכב ה-NBA נפגש עם אריאל בית הלחמי ומוטי דניאל בתחילת החודש ואמר: "רוצה ומתכנן להגיע לשחק בנבחרת בקיץ הקרוב" • באיגוד הכדורסל מפעילים לחצים כבדים על פיב"א להשיב את המשחקים ארצה • התכנון: אירוח גרמניה בהיכל מנורה מבטחים

דני אבדיה חוגג. צילום: אלן שיבר

דני אבדיה, שמככב בשורות פורטלנד ורושם עונת שיא בקריירה שהפכה אותו למועמד ריאלי למשחק האולסטאר, העביר החודש מסר לראשי הנבחרת ואיגוד הכדורסל ואמר כי הוא ״רוצה ומתכנן להגיע לנבחרת ישראל בקיץ הקרוב ולקחת חלק בחלון מוקדמות אליפות העולם״, כך נודע ל״היום״.

על פי גורמים, כוכב ה-NBA פגש בתחילת החודש את מאמן הנבחרת אריאל בית הלחמי ומנהל הנבחרת מוטי דניאל במהלך נסיעת השניים לארצות הברית. במהלך הפגישה, שהוגדרה כחיובית, העביר הסופרסטאר מסרים חיובים ומסר כי ברצונו לקחת חלק בחלון מוקדמות אליפות העולם 2027 שייערך בחודש יולי וברצונו לשוב ולשחק מול הקהל הישראלי בארץ.

דני אבדיה, צילום: אלן שיבר

אם תצלח נבחרת ישראל את צמד המשחקים בחלון פברואר, חלון הקיץ של יולי יהפוך לקריטי מאוד ולכזה שיכול להפוך את חלומות העפלה של נבחרת ישראל לאליפות העולם לריאליים.

הנבחרת הלאומית תפגוש את נבחרת גרמניה החזקה למשחק ביתי ולאחר שלושה ימים תתארח אצל נבחרת קרואטיה. באיגוד הכדורסל מפעילים לחצים כבדים על פיב״א על מנת להשיב את המשחקים לישראל ולקיים את המשחק הביתי מול אלופת העולם בהיכל מנורה מבטחים, לראשונה מאז 7 באוקטובר.

מוטי דניאל ודני אבדיה, צילום: אלן שיבר

כפי שנחשף ב״היום״ מוקדם יותר החודש, אחרי למעלה משנתיים בהן נבחרת ישראל בכדורסל נדדה ללטביה ואירחה את משחקי הבית שלה בריגה, היא בדרך ל"בית" חדש. איגוד הכדורסל פנה לפיב"א בבקשה לארח את המשחקים בקפריסין לקראת חלון משחקי מוקדמות המונדובאסקט בחודש פברואר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

נכון לשעה זו, ההערכה היא שהאישור לשוב לישראל לא יינתן לחלון הקרוב ומשכך הנבחרת ביקשה להעביר את משחקי הבית שלה לקפריסין - שם היא תתמודד מול לא אחרת מאשר הנבחרת המקומית. למעשה, כוונת איגוד הכדורסל היא לקיים שני משחקים מול קפריסין במתכונת "בית וחוץ" באותו אולם. ב-27 בפברואר ישראל אמורה "לארח" וב-1 במרץ להתארח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר