היורוליג צמחה בעונה הנוכחית מ-18 ל-20 קבוצות, ולפי דיווח ביוון, ייתכן והמפעל יעבור מתיחת פנים דרמטית עוד יותר לקראת העונה הבאה. לפי דיווח של העיתונאי סוטיריס וטאקיס, בעונה הבאה ישתתפו ביורוליג 22 קבוצות שיחולקו לשני בתים - 11 בכל אחד.
לפי הדיווח, מספר המשחקים בעונה הרגילה יפחת מ-38 ל-31. המשמעות, ככל הנראה, היא שכל קבוצה תפגוש פעמיים את עשר הקבוצות מהבית שלה, ופעם אחת את 11 הקבוצות מהבית המקביל. בשלב זה לא פורט כיצד יעבוד שלב הפלייאוף וההצטלבות בין הבתים.
ההרחבה כמובן תאפשר לקבוצות נוספות להצטרף למפעל. במשך תקופה ארוכה צצו דיווחים לפיהם הפועל ירושלים מנסה לפלס את דרכה לתוך המפעל הבכיר ביבשת, גם במקרה שלא תזכה ביורוקאפ, ובכך ליצור נציגות ישראלית משולשת ביורוליג לצד מכבי והפועל תל אביב.
כמו כן, בשלב זה ישנו סימן שאלה בנוגע לקבוצות היורוליג שטרם חידשו את הרישיון שלהן לקראת העונה הבאה - ריאל מדריד, ברצלונה, וילרבאן והאלופה המכהנת פנרבחצ'ה. ברצלונה ופנר הוזכרו בשבוע האחרון כקבוצות שאמורות לקשור את גורלן עם היורוליג, אך בנוגע לבלאנקוס ולצרפתים, חוסר הוודאות נותרה בעינה.


