מילאן מצ'באן. צילום: אלן שיבר

הרחק מהכדורסל: החיים החדשים של אקס מכבי תל אביב

מילאן מצ'באן, שחוגג היום את יום הולדתו ה-36, התקשה למצוא את עצמו על המגרש בזמן שהיה בישראל וגם לאחר הפרישה המוקדמת הוא עזב את הענף • היום הוא מחלק את הזמן בין חיי הפוליטיקה לחקלאות

השילוב של שחקנים סרבים במכבי תל אביב לא תמיד היה מוצלח. לפני הניסיון הכושל עם אורוש טריפונוביץ', ששוחרר אחרי 3 דקות בסך הכל, הסרבי האחרון ששיחק בצהוב היה מילאן מצ'באן, שבא בעונת 2009/10 על תקן שחקן צעיר עם פוטנציאל. למרות הכישרון שהיה לו, הוא לא הצליח להשתלב בעונתו היחידה בישראל, אחריה הושאל לפרטיזן בלגרד ובהמשך מצא את עצמו ביורוליג במדי מילאנו ובאיירן מינכן. 

שחקן העבר חוגג היום את יום הולדתו ה-36 כשהוא הרחק מאור הזרקורים של הכדורסל, ממנו פרש ב-2020 בעיקר בשל בעיות ברכיים ופציעות תכופות. הוא ניסה להישאר בענף כשמונה ליועץ מקצועי בפרטיזן בלגרד, אבל גם את התפקיד הזה עזב מהר במהירות כדי למצוא עיסוק חדש. 

מילאן מצ'באן, צילום: אלן שיבר

מאז 2023 הוא עוסק בחיים הפוליטים ומכהן בתור סגן ראש העיר שאבאץ' הסרבית, אצלה נבחר לאחר שרץ תחת “Serbia Must Not Stop” (סרביה חייבת לא לעצור) מטעם מפלגת השלטון במדינה. אחרי שלוש מדליות כסף עם נבחרת סרביה הבוגרת - אחת מהמשחקים האולימפיים בריו 2016 ועוד שתיים מאליפויות אירופה, אפשר לומר שהוא מתורגל בלהיות הסגן. 

בנוסף לכך הוא משמש כחקלאי. מאז 2016 הוא מגדל אגוזי לוז, דובדבנים ועוסק בעיבוד קרקעות גידול לחקלאות. לאורך הקריירה שלו הוא זכה בשש אליפויות בחמש מדינות שונות, בנוסף לחמישה גביעים בארבע מדינות שונות. במכבי ת"א העמיד ממוצעים של 6.6 נק' ו-2.7 אסיסטים בממוצע למשחק בליגת העל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מילאן מצ'באן, צילום: צילום מסך
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...