"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אצבע מאשימה לעופר ינאי ודיוויד בלאט: המתקפה לקראת חזרת היורוליג לישראל

בטור בעל ניחוח אנטישמי מובהק, העיתונאי הבאסקי ארנאיץ גוריטי תקף את מנכ"ל היורוליג: "ב-1 בדצמבר לא יסתיים רצח העם בעזה" • בנוסף, הפנה אצבע מאשימה לבעלי הפועל תל אביב, מאמן מכבי תל אביב לשעבר ולרכש החדש, איפה לונדברג: "באסקוניה נמצאת בקצה ההפוך של סולם הכבוד האנושי"

,עודכן
0השמעה
עופר ינאי ודיוויד בלאט. צילום: אלן שיבר, AP

המפגש ביןמכבי תל אביבלבאסקוניהמעורר המון זיכרונות ואמוציות. מהיריבות הגדולה של לפני 20 שנה נותר רק השם של הצהובים, שכן זה של הבאסקים הספיק להשתנות אינספור פעמים, ושתי הקבוצות נמצאות צמודות בתחתית היורוליג- זאת מספרד במקום ה-18 במאזן 7:3, זאת מישראל במקום ה-19 במאזן 8:2.

אותה יריבות ספורטיבית הוכתמה בשנים האחרונות עם עליית האנטישמיות בחבל הבאסקים ותמיכתם בעם הפלשתיני. השבוע הנבחרת הבאסקית תערוך משחק ידידות מול נבחרת פלשתין ושם לא היססו לרגע הזדמנות לצאת נגד ישראל, נגד היורוליג וגם נגד הרכש החדש של מכבי ת"א, איפה לונדברג.

בטור שכתב העיתונאי הבאסקי ארנאיץ גוריטי, הוא התייחס לחזרת המשחקים הצפויה לישראל עם ציון פרטים שקריים שנוטפים אנטישמיות ואנטי ישראליות: "ה־1 בדצמבר לא יסמן את סיומו של רצח העם בעזה, שם נמשכים מקרי המוות מדי יום בידי ישראל - גם כשהמדינה מציגה עצמה כנתונה ב״הפסקת אש״ - והסיוע ההומניטרי זורם לשם בטפטוף, משום שישראל חוסמת את כניסתו.

הפגנה פרו-פלשתינית לפני באסקוניה - מכבי תל אביב בעונה שעברה,צילום: EPA

"מנכ"ל היורוליג, פאוליוס מוטיונאס, מכחיש בתוקף את האפשרות להחזיר את הקבוצות הרוסיות כל עוד המלחמה באוקראינה נמשכת, אבל אותו מוטיונאס עצמו חוגג את העובדה ש״תל אביב היא עיר בטוחה״. הללויה! תודה לך, אל כל־יכול! גם מוסקבה, אגב, נחשבת לעיר ״בטוחה יחסית״, כך אומרים. כמו גם קאזאן, בירת טטרסטן. או סנט פטרבורג".

כותב הטור לא עוצר ותוקף גם את בעלי הפועל תל אביב,עופר ינאי, ומאמן מכבי תל אביב לשעבר,דיוויד בלאט: "בלאט לא היסס לפרסם באתר היורוליג מכתב שבו כתב על ״זכותה של ישראל להגן על עצמה״, אמירה שמשמעותה בפועל הצדקת כל מעשי הצבא הישראלי. הוא גם חייך בשקט מול דבריו של ינאי, שכינה אתהניצחון 89:114 על באסקוניה"הצגה" וסיכם את הערב במשפט הקומי־לכאורה: "הפינצ׳וס היו טעימים"".

דיוויד בלאט,צילום: אלן שיבר

"עברה את המכשול היחיד"

הקו נגד ישראל המשיך גם כשהתייחס למפגש הערב (חמישי, 22:00) עם מכבי תל אביב בבלגרד: "בשבוע שבו הנבחרת הבסקית תשחק מול נבחרת פלשתין במשחק בעל משמעות סמלית אדירה, מוצאת עצמה באסקוניה בקצה ההפוך של סולם הכבוד האנושי - גם אם זה כואב להודות בכך. כשמכבי היא אחת מבעלות המניות ביורוליג, וישראל היא מדינה שאינה נתונה לסנקציות, העובדה שתל אביב מוגדרת ״עיר בטוחה״ הייתה המכשול היחיד שמכבי נדרשה לעבור".

בנוסף, הוא התייחס להחתמה החדשה בצהוב, שהיא גם ההיעדרות החדשה בצהוב, איפה לונדברג, אותו האשים בצביעות: "לונדברג, שהיה בעבר מועמד לבאסקוניה, עזב את צסק״א מוסקבה בפברואר 2022 כביכול מטעמים מוסריים - טעמים שנראים יציבים בערך כמו העקרונות שגראוצ׳ו מרקס אהב להתפאר בהם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר