מכבי תל אביב קיימה היום (רביעי) את מסיבת העיתונאים הרשמית לקראת פתיחת עונת 2025/26. ביום ראשון ב-21:05 הצהובים יארחו בהיכל מנורה מבטחים את הפועל ירושלים במסגרת "הסופרקאפ החברתי", המפעל החדש שהושק הקיץ, כשב-30 בספטמבר היא תפתח את דרכה ביורוליג מול אנאדולו אפס הטורקית, במשחק שיתקיים במונטנגרו.
המאמן עודד קטש אמר: "התחרות רק תהיה יותר קשה, אנחנו כבר שנתיים-שלוש חווים קשיים להישאר בטופ כשאנחנו בסיטואציה לא פשוטה. הצלחנו לשמור על בסיס מסוים מהעונה שעברה, אבל יש הרבה שחקנים חדשים, החובה שלנו היא לייצר איזשהו תלכיד, זה לא הולך להיות פשוט. אנחנו יודעים לעשות את זה ואני מאמין באופי של השחקנים שרוצים להשתפר ולהתפתח".
קטש הודה: "אנחנו מודעים לציפיות מאיתנו ולמסורת, אי אפשר להבטיח שנהיה תחרותיים העונה. אנחנו בונים כאן משהו חדש, נעשו מאמצים בתנאים לא פשוטים. אנחנו בעצמנו צריכים עוד לגלות מה מייחד אותנו. תקופת ההכנה מאוד קצרה, לא הספקנו לשחק מספיק משחקים, לא הספקנו לבנות את סט הכלים השלם אבל אפשר לראות שיפור ואת המוכנות של השחקנים".
"מי שמכיר את היורוליג יודע כמה חשוב זה ניסיון במפעל, הכדורסל מעט שונה", המשיך המאמן. "כשמביאים שחקנים בלי ניסיון יש הסתכלות קדימה ושאיפה שהם יתאימו. אנחנו מאוד גאים בסגל, אנחנו לא קבוצה מושלמת ואם נרגיש כמערכת, במסגרת האפשרויות, שניתן לחזק את הקבוצה - אני מניח שיש את הפתיחות הנדרשת", הוסיף בנוגע לאפשרות שיחתום שחקן נוסף.
המנהל המקצועי קלאודיו קולדבלה דיבר על העניין שרומן סורקין עורר ב-NBA ואמר: "אנחנו מאוד גאים שב-NBA רוצים שחקן שלנו ואנחנו גאים בכך ששחקן שלנו העדיף להישאר פה. רומן הוא בן אדם מדהים, לא רק שחקן גדול". עוד אמר האיטלקי: "מתפלל לשובם של החטופים, אנחנו רוצים אותם בבית עכשיו. מכבי היא הקבוצה של האנשים, האוהדים מאוד חשובים לנו. לפי כמות המנויים שנמכרו ניתן לראות כמה אנחנו חושבים להם".

