מוטי דניאל המנהל הוא כמו מוטי השחקן: בגרסה הנוכחית הוא יותר ממנהל נבחרת ישראל, בדיוק כפי שכששיחק הוא היה יותר משחקן. הכל בגלל האופי, המנהיגות והדעתנות. "גם כשחקן לא הייתי שחקן מהשורה", אומר דניאל ל"ישראל היום". "הייתי מאוד מעורב, דומיננטי ומוביל, ואחד שמזיז מהלכים".
מהסיבה הזו, התואר שלו "מנהל נבחרת" הוא רק תואר. בפועל הוא מנהל־על או מנהל מקצועי. לקראת היורובאסקט הקרוב, מלבד המאמן והשחקנים, נראה עוד דמות שניצבת בפרונט ושהפכה להיות חלק מהפנים של הנבחרת - גם תקשורתית.
מוטי דניאל בן ה־62 הוא מגדולי השחקנים ששיחקו כאן. הוא גדל בהפועל חולון, ובהמשך שיחק במכבי ת"א ובהפועל ירושלים, ונשאר אהוד על קהלי האוהדים של שתיהן. דניאל הוא אחד האהובים והמקובלים ביותר - סוג של קונצנזוס אז והיום בכדורסל הישראלי. הוא מדורג חמישי בכמות ההופעות בנבחרת ישראל, עם 166 משחקים במדים הלאומיים. הוא עבר הכל, מכיר כל פינה בכדורסל הישראלי, וכבר תשע שנים וארבעה מאמנים הוא מנהל נבחרת ישראל.
"הצומת של כולם"
בדרך כלל, המחשבה לגבי מנהל נבחרת היא על ארגון ואדמיניסטרציה - בפועל דניאל עוסק בכל. כשאני מציג בפניו את ההנחה שהוא הרבה יותר ממנהל, הוא אומר: "זה נכון. אני מעורב בכל דבר - גם בצד המקצועי וגם בצד הלוגיסטי. לנבחרת אין כוח אדם גדול, ואני הצומת של כולם. אני מביא לתפקיד הזה ידע והבנה של המשחק.
"אני מביא את הצד הניהולי ואת ההיסטוריה, כשחקן עם הרבה ניסיון וכבר תקופה ארוכה בנבחרת. אני מביא את תפיסת העולם שלי: גישה ישירה, נכונה ומסודרת, והכי חשוב - שיתוף פעולה. אני איש של צוות, אני לא 'וואן מן שואו'. מעל הכל, אני מביא את הרצון הגדול ואת החיבור הגדול. הנבחרת זה מוסד. נבחרת זה קונצנזוס. הנבחרת היא של כולם".
מעבר לכך, דניאל, שאף פעם לא חשש להביע את דעתו ואת עמדותיו, ניצב בפרונט גם בחזית התקשורתית. הוא לא צריך אישור מאף אחד - הוא פשוט לא עושה מזה עניין גדול ודוגל בפתיחות.
תשמעו אותו מתראיין על הנבחרת - דניאל הוא הקול הבולט שלה: "אין לי בעיה עם זה. אני לא מחביא ולא מסתיר שום דבר". הדבר בולט עוד יותר בקדנציה של אריאל בית הלחמי, שידוע כאחד שלא מרבה להתראיין.
מעמדו של דניאל היה כזה מאז נחת בנבחרת, ואצל כל מאמן. תמיד הוא השמיע את דעתו, אף שהוא אומר: "היו מקרים שהצטערתי מאוחר יותר שלא אמרתי כל מיני דברים".
כאן אנחנו מגיעים לדומיננטיות של המנהל גם בצד המקצועי. את שיתוף הפעולה עם אריאל בית הלחמי הוא מגדיר כהדוק מאוד: "עד שהוא מונה לתפקיד לא באמת הכרנו. אולי אמרנו 'אהלן־אהלן' באיזו הזדמנות. מאז שהוא הגיע אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא. הוא נותן לי מקום להביע את דעתי ומתייעץ איתי, אבל ברור שבסוף כל ההחלטות שלו.
"אפשר להגדיר את הקשר איתו כהכי קרוב שהיה לי עד עכשיו עם מאמן בנבחרת. תפקיד המאמן הוא תפקיד קשה מאוד. אתה תלוי בניצחון כזה או אחר, או בהפסד כואב שלא היה צריך לקרות. זו הסיבה לכך שכשפרשתי - מיד ידעתי שאני לא ארצה לאמן".
לא מערבב
הסיבות למעמד המיוחד שקיבל נעוצות בדעתנות שלו, בסמכויות הרבות שיש לו, בחיבור עם השחקנים שמעריכים את עברו כשחקן, באינטליגנציה, בשקט הנפשי ובסמכותיות שהוא מפגין. הוא מחובר לשחקנים ולצוות ומקובל על כולם, והם יודעים שמוטי תמיד ידבר ישר וגלוי ולא יערבב אף אחד.
מוטי דניאל הוא האיש האולטימטיבי לתפקיד, וכנראה יישאר בו כל עוד ירצה - לא משנה מה תהיה זהות המאמן. עכשיו הוא גם מקווה לקצור הישג גדול עם הנבחרת ביורובאסקט הקרוב, שיהיה השלישי שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
