רוקאס יוקובאיטיס ככל הנראה לא ישחק במכבי תל אביב בעונה הבאה, חרף ההצהרה של המועדון בנוגע לעתידו. היום (שני) הרכז הליטאי התראיין במולדתו ורמז על כך שבכוונתו לעזוב, זאת בעקבות המלחמה מול איראן וברקע הדיווחים כי סיכם על הצטרפותו לבאיירן מינכן.
כשנשאל על עתידו אמר: "נראה תוך כמה ימים. זה מין סוד גלוי כזה, אבל אמרו שעדיף לא לספר, אז בואו נחכה עוד כמה ימים, אולי אפילו כבר מחר יהיו חדשות. אולי עדיף להשאיר את זה ככה, כי אני עוד עלול לפלוט משהו". יוקובאיטיס סיים לאחרונה את עונת הבכורה שלו בצהוב, אך היא עלולה להיות גם האחרונה.
הוא סיפר על המצב הביטחוני: "זה באמת השפיע, כי רציתי להישאר, הם כבר נתנו לי את החוזה, אבל קורים דברים שהם מעבר לשליטתך. המשפחה שלי, החברים ואני עברנו הרבה בגלל זה ובתל אביב חווינו ממש את המלחמה. זה לא נעים להיזכר בזה, אני חושב שזה בהחלט השפיע ולא עזר".
על הרצון של ז'לגיריס קובנה להחזירו הוסיף: "הייתה התעניינות, דיברו איתי, אבל לא הגענו להסכם מלא. הכי חשוב שלא הייתה עוינות ואין יחסים רעים, אני שמח על זה. בזמן שדיברנו, הייתי מאוד שמח במכבי, כי אז היו בערך 3-4 חודשים בלי אזעקות, בלי כלום. דיברו על זה שאוכל לחזור לתל אביב ואפילו אמא שלי ביקרה אותי.
"היה נראה שהחיים מתחילים להסתדר, אמרתי שאני לא רוצה לשנות כלום. המאמן עודד קטש נתן לי ביטחון והייתי מאושר שם. באותו זמן הייתי צריך לקבל החלטה מהירה ולא הצלחתי. ההתעניינות התחילה ממש מוקדם, אבל לא היו לי מחשבות לעזוב, גם כי היה לי חוזה וכי הכול היה מצוין מבחינתי במכבי. ככה זה נגמר, בצורה יפה".
הליטאי הגיע למכבי ת"א בקיץ שעבר אחרי מספר שנים בהן שיחק בברצלונה. בעונת הבכורה שלו בישראל הוא רשם ממוצעים של 12.6 נקודות, 3.2 ריבאונדים ו-4.7 אסיסטים למשחק ביורוליג. בזירה המקומית הוא זכה בגביע המדינה והיה קרוב להעניק אליפות, אולם כזכור הוחלט לבטל את משחק ההכרעה בעקבות מבצע "עם כלביא".


