הישג ענק לנבחרת ישראל, שעלתה הערב (רביעי) לרבע גמר אליפות העולם לנוער בכדורסל. הנבחרת כבר הסתבכה מול קמרון ופיגרה ב-14 נקודות, אך הצגה של עומר מאייר סידרה את המקום בין שמונה האחרונות. כוכב הנבחרת להט עם 33 נקודות בדרך לניצחון 82:86 ומפגש מול סלובניה ברבע הגמר שייערך ביום שישי ב-12:45.
ישראל סיימה במקום הראשון את הבית המוקדם שלה עם מאזן של שלושה ניצחונות - אחד מהם טכני בעקבות החרם של נבחרת ירדן. קמרון סיימה במקום האחרון בבית המקביל, אך הקשתה מאוד על הנבחרת של שרון אברהמי וטסה ליתרון דו ספרתי כבר ברבע הראשון. ישראל חזרה, רק כדי לראות את הנציגה האפריקאית עולה ליתרון 14 ברבע השלישי.
מאייר לקח אחריות ורתח ברבע השלישי, אותו סיימה ישראל בפיגור 60:57 בלבד. המומנטום הישראלי נמשך גם ברבע הרביעי, ולמרות שקמרון כפתה סיום מורט עצבים, ירון גולדמן צלף שלשה אדירה שסגרה סיפור תשע שניות לסיום.
מלבד מאייר שהוביל את רשימת הקלעים, אורן סהר ואלון דניאלי קלעו גם הם בדו ספרתי עם 12 ו-10 נקודות בהתאמה. את קמרון הובילו גידאון בסון עם 25 נקודות ואמאדו סייני עם דאבל דאבל חריג של 18 נקודות ו-22 ריבאונדים.
היריבה הבאה, סלובניה, היא די מוכרת לנבחרת של שרון אברהמי. הסלובנים מחזיקים בסגל די זהה לזה שניצח את ישראל בשנה שעברה במשחק על המקום השלישי באליפות אירופה, אלא שאז לישראל היה את בן שרף, שנעדר מהטורניר הקיץ.
סלובניה סיימה את הבית שלה במקום השלישי בבית ב' עם גרמניה, קנדה וסין. את שמינית הגמר היא צלחה בקושי עם ניצחון 80:81 על נבחרת ארגנטינה.

