לפני כחודש הפועל תל אביב זכתה ביורוקאפ כשניצחה בגמר את גראן קנאריה. בדרך לשם היא עברה בחצי הגמר את ולנסיה, שנחשבה לפייבוריטית לזכייה וכעת, מסתבר שהאדומים פוגעים בכתומים לא רק על הפרקט.
לפי דיווח בספרד, קיים תסכול גדול בוולנסיה לאור הסכום שהפועל תל אביב מוכנה לשלם ליורוליג כדי לקבל חוזה לשלוש שנים. בספרד מספרים כי הסכומים שעופר ינאי מוכן להשקיע גורמים לאינפלציה במחירי החוזים של היורוליג כאשר האדומים הציעו לקברניטי המפעל לשלם 15 מיליון יורו על חוזה של 3 עונות במפעל, סכום שגורם לתסכול אצל קבוצות היורוליג הקטנות יותר.
"בפעם האחרונה שוולנסיה הייתה ביורוליג, תשלום על חוזה היה עולה כחצי מיליון יורו", נכתב בספרד, "בעונה הקודמת המחיר צמח למיליון יורו והיום, מחיר לחוזה לכמה עונות ביורוליג עולה 6 מיליון יורו, כפי שציינו גורמים קרובים לארגון".
בספרד טוענים כי המחיר שהפועל מוכנה לשלם גורמת לוולנסיה לחשוב פעמיים בנוגע לרכישת חוזה ארוך משלהם. הספרדים שוקלים מעבר ל-BCL, שעשוי להפוך בהמשך לליגה האירופית החדשה של ה-NBA.
בתוך כך, מאמן ולנסיה פדרו מרטינס צייץ היום נגד מדינת ישראל וכתב: "הציוץ הזה חסר תועלת, אבל אני חושב שזה הדבר היחיד שאני יכול לעשות כדי לומר שמה שישראל עושה לאזרחי עזה הוא בושה לאנושות. פוליטיקאים: תעשו משהו עכשיו". בעקבות הציוץ גולשים ישראלים הגיבו לו בחריפות והמאמן סגר את היכולת להגיב לציוץ.
זו לא הפעם הראשונה שמרטינס יצא נגד מדינת ישראל. כזכור, לכל אורך ימי סדרת חצי גמר היורוקאפ, הספרדים התלוננו נגד התנהגות אוהדי הפועל תל אביב, ניסו לייצר פרובוקציות ובסוף הפסידו 2:1 בסדרה בדרך להנפה של דימיטריס איטודיס ושחקניו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוNo sirve para nada este tweet pero es, creo, lo único que puedo hacer para decir que lo que hace Israel con la población de Gaza es una vergüenza de la humanidad. Políticos: hagan algo ya.
— Pedro Martínez (@pedroma2014) May 19, 2025

