דימיטריס איטודיס חושף: כך ניצחנו את מכבי תל אביב בגמר פיינל פור היורוליג

מאמן הפועל תל אביב, שהיה במשך שנים עוזרו של ז'ליקו אוברדוביץ' בפנאתינייקוס, סיפר על המחויבות שעזרה לקבוצה לזכות בתואר ב-2011: "כשהכוכבים הכי גדולים שלך אומרים לך את זה, אתה מבין שאתה הולך לנצח"

דימיטריס איטודיס ושחקני פנאתינייקוס חוגגים זכייה ביורוליג. צילום: אלן שיבר

דימיטריס איטודיס הוא שועל קרבות ותיק בכל הנוגע למשחקי הכרעה ביורוליג. האיש שזכה פעמיים במפעל ומחזיק באחוז הניצחונות הגבוה ביותר (מעל 70%) עבר בקבוצות הנוצצות ביותר, הגדולה ביניהן הייתה פנאתינייקוס של סוף העשור הראשון של שנות ה-2000 תחת ניהולו של ז'ליקו אוברדוביץ'. 

אותה קבוצה זכתה שלוש פעמים בחמש שנים במפעל בין 2007-2011, כאשר בפעם האחרונה הגמר הגדול היה נגד מכבי תל אביב. לקראת הפיינל פור ולכבוד חגיגות 25 שנה למפעל, המאמן היווני עלה להתראיין בפודקאסט "קרוסאובר" עם מייק באטיסט והשניים העלו זיכרונות מאותם ימים משותפים.

דימיטריס איטודיס, צילום: אלן שיבר

אותו גמר ב-2011 שוחק בערב יום הזיכרון ועל מנת לשדרו בישראל, הוא הוקדם ל-14:45 שעון ברצלונה - שעה מוקדמת מאוד ביחס לשנים קודמות. "ניצחנו את סיינה בחצי הגמר ופתאום נודע לנו שהגמר הוקדם" אמר איטודיס, "זה שינה את כל התכניות שלנו. מה לעשות? לקיים אימון קליעות בשש בבוקר? דימיטריס דיאמנטידיס ומייק באטיסט באו ואמרו שהם יגיעו לאימון קליעות בשש בבוקר. עם גישה כזאת, אתה יודע שאתה הולך לנצח".

שנה לאחר מכן, ב-2012, שתי הקבוצות נפגשו בשלב ההצלבה, בה הצהובים הצליחו לגנוב את הביתיות לאחר המשחק השלישי ועלו ל-1:2: "אני וז'ליקו הלכנו לצפות בווידאו של ההפסד, השעה הייתה 1 או 2 בלילה. באטיסט וניק קלאת'יס אמרו לנו 'אנחנו באים איתכם'. נשארנו ערים איתם עד 5 לפנות בוקר כדי לבחון את הטעויות שעשינו. כך גם קרה ב-2009". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מאמן הפועל תל אביב בכדורסל, דימיטריס איטודיס בריאיון בלעדי // כתב: תומר גבעתי, צילום: משה בן שמחון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר