אי אפשר לקרוא לזה קאמבק, אלא חזרה בגדול למרכז העניינים. אחרי תקופה שבה נדחק הצידה, איתי שגב שוב על הגל. הוא צפוי להיות מבוקש מאוד בקיץ, ומקומו בסגל הנבחרת ליורובאסקט 2025 נראה מובטח. הכדורסל הישראלי, ככל הנראה, למד להעריך מחדש את שגב.
הוא אולי נראה לכם ותיק, אבל הוא רק בן 29. הסיבה לכך היא שמדובר כבר בעונתו ה-12 בליגת העל. הרזומה שלו מרשים: הוא שיחק במכבי תל אביב, היה קפטן הקבוצה, הניף גביע כקפטן הפועל ירושלים, שיחק בהפועל חולון וגם עבר עונה אחת בחו"ל (בגראבלין הצרפתית).
כשהשחקן עזב את הפועל ירושלים לפני שנתיים, הייתה תחושה כי הוא סיים את הפרק בקבוצות הגדולות. ירושלים שחררה אותו במטרה לפנות מקום לגבי צ'אצ'אשווילי. שגב עבר לעירוני נס ציונה, שם הוא משחק כבר עונה שנייה, וממשיך להוכיח שאין הרבה גבוהים שמציגים את הדומיננטיות שלו. עכשיו, נראה כי הפרק בירושלים לא יהיה האחרון שלו בצמרת הכדורסל הישראלי.
נכס נדיר בישראל
שגב הוא גבוה ישראלי חשוב במיוחד בליגה, שבה רוב שחקני הפנים הם זרים. מעטים מהשחקנים הישראלים יכולים להתמודד פיזית עם הגבוהים הזרים. שגב, בזכות אתלטיות יוצאת דופן, שונה בתכלית משאר הגבוהים המקומיים בליגה. הוא חזק ופיזי, ואם נרצה להוסיף – הגנתית הוא הגבוה הישראלי הכי טוב בליגה. בשנתיים האחרונות הוא עשה צעד נוסף קדימה.
ההתקדמות הזו לא נשארה בלי תגובה, והקבוצות בליגה הבינו שהוא יכול להיות נכס חשוב. היו כאלה שראו בו מועמד לעלות מדרגה כבר בעונה הנוכחית. הפועל תל אביב, שהייתה זקוקה מאוד לגבוה ישראלי משמעותי, פנתה לנס ציונה עם הצעה גבוהה כדי לשחרר אותו במהלך העונה, אך קיבלה סירוב. סביר להניח שהמהלך יקרה בקיץ הקרוב.
באופן כללי, בקיץ שגב צפוי להיות מבוקש מאוד, וייתכן שהפועל תל אביב לא תהיה הקבוצה היחידה שתתעניין בו. אחרי שעזב את ירושלים, שגב נמצא בשיא הקריירה שלו. הוא מלך הריבאונדים הישראלי עם 8 בממוצע למשחק, ובדירוג הכללי הוא נמצא במקום השישי בליגה.
במשחק האחרון מול מכבי תל אביב הוא לקח 13 ריבאונדים, וזה לא היה השיא שלו. מול בני הרצליה הוא לקח 15 ריבאונדים. בנוסף, הוא קולע 8 נקודות בממוצע ב-54% מהשדה, ואחוזי העונשין, שבעבר היו בעייתיים, השתפרו – הוא קולע 60%.
הקיץ שבדרך
כל הנתונים הללו לא נעלמו מעיניו של מאמן הנבחרת, אריאל בית הלחמי. רומן סורקין הוא הסנטר הבכיר של הכדורסל הישראלי ויהיה הסנטר המוביל ביורובאסקט. השאלה הייתה מי יעמוד מאחוריו בעמדה זו.
עם היכולת שהציג בליגה ובמשחקי המוקדמות של הנבחרת, שגב עשוי לתפוס את המקום הזה. בנבחרת מבינים שהפיזיות והאתלטיות שלו יהיו קריטיות במאבקים באליפות בקיץ הקרוב. הוא השחקן שיכול להתמודד טוב יותר מכולם עם הגבוהים הדומיננטיים באליפות.
וגם האישיות של שגב לא פחות חשובה. מדובר בשחקן עם כישורים מנהיגותיים, דמות שמחברת בחדר ההלבשה. לא פלא שהיה קפטן גם במכבי תל אביב וגם בהפועל ירושלים.
בגיל 29, אחרי שהיה קצת מתחת לרדאר, שגב נמצא בפריחה. הוא מניה בעלייה, וסביר להניח שלעונה הבאה הוא יהיה בקבוצה מובילה. כנראה שזה יהיה באדום.

