לאחר ההפסד הדרמטי להפועל תל אביב אמש (שישי) במשחק השני בחצי גמר היורוקאפ, ולנסיה פרסמה היום הודעה רשמית חריפה. הספרדים תקפו את התנהלות האדומים והקהל, שלטענתם התנהג בצורה מסוכנת, ובעקבות תלונתם למפעל הפועל נקנסה ב-4,000 יורו.
בהודעת המועדון הרשמית נכתב: ״ולנסיה רוצה לגנות בפומבי את מה שקרה אתמול אחרי המשחק השני בחצי גמר היורוקאפ. העלבונות, המתיחות והאירועים החוזרים בהם נשקפה סכנה לשלום חברי הצוות שלנו הם בלתי נסבלים. הם בושה לספורט שלנו ולערכים שהוא שואף לקדם".
"בעקבות המצב הבלתי מתקבל על הדעת, המועדון שלנו כבר הגיש תלונה רשמית למפעל ומקווה שבאופן בלתי נמנע, המעשים ייענשו בחומרה, ושהמצב יהווה דוגמה ולא יקרה שוב״.
תגובת הפועל תל אביב
בעקבות התלונה שהגישו הספרדים, האדומים פרסמו הודעה משלהם: "אנו מצרים על כך שאנשי ולנסיה חוו, לטענתם, תחושות לא נעימות במהלך המשחק אמש. המועדון השקיע מאמצים רבים במטרה להבטיח לשחקני ואנשי ולנסיה אירוח מיטבי – לפני המשחק, במהלכו ואחריו. חלק מאוהדינו המסורים אף עודדו את שחקני ולנסיה עם יציאתם מהאולם".
"מועדון הפועל 'שלמה' תל אביב מחויב לערכי הספורטיביות, השוויון והכבוד ההדדי, ומתנגד בתקיפות לכל סוג של אלימות, פיזית או מילולית, מכל גורם שהוא. לכולנו - למועדון ולאוהדים - אחריות משותפת להצלחתה של הפועל תל אביב, במגרש ומחוצה לו".
"אנו מעריכים ומכבדים מאוד את ולנסיה ומצפים להמשך סדרת חצי גמר תחרותית, הוגנת, מכבדת וספורטיבית במשחק מספר 3 - בדיוק כפי שמגיע לשני המועדונים ולכל מי שאוהב את המשחק".
ב"אס" הספרדי דווח כי אוהדי הפועל תל אביב תקפו מילולית את אנשי ולנסיה בסיום המשחק ביציאה מהאולם. בכתבה נטען כי "ללא כל הגנה משטרתית, אנשי ולנסיה היו חשופים להעלבות חוזרות מצד קבוצה קטנה של אוהדים קיצוניים". עוד דווח כי "היו אוהדים שהצמידו את פניהם לאנשי ולנסיה ממרחק של פחות מ-10 סנטימטרים", וכי האווירה הייתה טעונה ומאיימת. עם זאת, מצוין כי "הודות לאיפוקם של אנשי ולנסיה, נמנעו עימותים פיזיים".
המשחק השלישי בסדרה, שייערך ביום רביעי הקרוב ב"לה פונטטה" (21:30, שידור ישיר ובלעדי ב"ישראל היום"), צפוי להיות סוער – לא רק בשל החשיבות הספורטיבית שלו, אלא גם בגלל המתיחות שנוצרה בין שני המועדונים. בעוד הפועל תל אביב מגיעה במומנטום, בוולנסיה מקווים להשאיר את הדרמה מאחור – ולסיים את הסדרה בבית עם כרטיס לגמר היורוקאפ

