השלימה את החסר: הפועל ירושלים התפוצצה מול ונציה | צפו בתקציר
על אף מכת הפציעות ושחרורו של ספידי סמית', האדומים הביסו 66:94 את הקבוצה האומללה של ספאחיה • חמישה שחקנים קלעו בספרות כפולות והשלימו את החלל העצום שהותיר אחריו הארפר הפצוע • אוגביידה הרשים בבכורה (9 נקודות ו-8 ריבאונדים) • בשבוע הבא החניכים של יונתן אלון ינסו להמם גם את בורק
,עודכן
0השמעה
אחת הקלישאות העתיקות והמפורסמות ביותר בענף הכדורסל גורסת כי ״אין וואקום בכדורסל״, בהרכב חסר, ללא חמישה שחקני סגל שנעדרו מן ההתמודדות הפועל ירושלים השיגה הערב (רביעי) ניצחון ביתי מרשים בבולגריה 66:94 על ונציה האיטלקית ושיפרה את מאזנה ביורוקאפ ל-2:5 חיובי.
אל המחזור השביעי במפעל הגיעו חניכיו של יונתן אלון בעיצומו של משבר בסגל שנגרם כתוצאה ממכת פציעות חריגה בהיקפה. אל אוסטין וויילי, ג׳סטין סמית׳ ונמרוד לוי הצטרף בתחילת השבוע כוכב הקבוצה והקהל המוביל שלה ג׳ארד הארפר, שהחמיץ את ההתמודדות בשל פציעה בעינו. נוסף לכל החוסרים נפרדה מחזיקת הגביע שעות ספורות לפני פתיחת ההתמודדות גם מספידי סמית׳, אחד משחקניה הבכירים בשנתיים וחצי האחרונות שביקש לעזוב את הקבוצה בשל הפיחות במעמדו ועל כן על הפרקט בביתה הזמני של הפועל ירושלים בסמוקוב עלו ערב 8 שחקנים בלבד.

דווקא מתוך נקודת השבר הפוטנציאל קמו האדומים והציגו את המשחק הטוב ביותר שלה העונה. בצוק העיתים קיבל נועם דוברת את המושכות והחזיר בגדול. הגארד שקלע ערב המחזור 1.5 נקודות בלבד בממוצע למשחק סיפק הופעה אדירה והוביל את האדומים עם 17 נקודות.

את הניצחון השיגו האדומים בדרך שאפיינה אותם בשנתיים האחרונות - הגנה וקשיחות. הירושלמים עצרו את האיטלקים שהופיעו בהרכב חסר מאוד גם כן על 9 נקודות בלבד ברבע השני וברחו ליתרון של 21 נקודות הפרש, עליו שמרו כד לסיום. הרכש החדש דרק אוגביידה תרם 9 נקודות ו-8 כדורים חוזרים בבכורה, קאדין קרינגטון הוביל את רשימת קלעי המנצחת עם 18 נקודות (שיא עונתי), אור קורנליוס וג׳רמי מורגן בלטו עם שיאים עונתיים גם כן והוסיפו 14 נקודות כל אחד.
רשימת הקלעים:דוברת 17, קרינגטון 16, קורנליוס ומורגן 14 כ"א, זוסמן 12, אוגביידה 9, צאצאשווילי 6, ג'ונסון 4.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
