יו"ר הפועל תל אביב רמי כהן התפטר מתפקידו: "היה צריך לקרות לפני חודשיים"

מי ששימש ב-15 השנים האחרונות כאחד האנשים החזקים במועדון האדום ומשמש גם כיו"ר עמותת האוהדים, התפטר מתפקידו בקבוצה אך ימשיך לכהן בתפקידו כנציג האוהדים • על עופר ינאי אמר: "ככל שעבר הזמן, הרגשתי שאני פחות ופחות מתחבר לדברים שקורים, אי אפשר לשנות DNA של קבוצה ב-180 מעלות"

יו"ר הפועל תל אביב רמי כהן ערך הערב (חמישי) מסיבת עיתונאים מיוחדת שבה הוא הודיע על התפטרותו מהתפקיד של יו"ר המועדון. כהן ימשיך לכהן כיו"ר עמותת האוהדים, אבל לא ימשיך יותר לשמש כיו"ר הקבוצה תחת הבעלים עופר ינאי. כהן ביקר היתר את דרכו של ינאי שמוביל מהלך של מעבר הקבוצה כבר העונה להיכל מנורה, כשבמקביל יזם מול עיריית תל אביב קול קורא לשיפוץ היכל שלמה.

"זה אירוע שהיה צריך לקרות כבר לפני חודשיים", פתח כהן את דבריו, "משכתי זמן כי היה לי קשה עם אנשים שגדלו איתנו והם חלק מהמערכת, בגלל השחקנים והצוות, מנויים, ספונסרים... התלבטתי כל הזמן מה הזמן הנכון. האירוע הזה, הכניסה של עופר ינאי כבעל הבית של הפועל תל אביב, התקדמנו מאוד מאז שהתחלנו תחת העמותה. עשינו דרך ארוכה עד הקיץ האחרון שבו הגענו לאיזושהי הבנה שגדלנו, גדלנו, גדלנו ושברנו את תקרת הזכוכית. הצלחנו להתקדם כמעט עד המקומות הכי גבוהים בכדורסל הישראלי".

"קבוצה בבעלות אוהדים יודעת להיות יותר קשובה לאוהדים. היא חיה את הקהל טוב. יש בזה גם מינוסים בהתחלה, בשנים הראשונות הסתכלתי על הדברים יותר מדי כמו אוהד. מצד שני אני לא חושב שאפשר להתייחס לקבוצת ספורט רק כגוף עסקי כי זה חוטא למטרה. עם הזמן מצאנו את האיזון".

כהן, הערב במסע"ת, צילום: דני מרון

"ככל שעבר הזמן, הרגשתי שאני פחות ופחות מתחבר למה שקורה. היו הרבה דברים הפוכים ממה שנלחמנו עליהם בהתחלה, והיה לי קשה להילחם על דברים שאני לא מאמין בהם. מי שחושב שאפשר לקחת מועדון ולשנות את ה-DNA שלו ב-180 מעלות בתוך תקופה קצרה - אני לא חושב שזה דבר נכון ולא דבר חכם. הדברים לא עובדים טוב ביחד וזה הזמן בשבילי לפנות את השטח. אני חושב שזה לטובת הפועל תל אביב, זו המטרה היחידה".

היו"ר המתפטר המשיך בין ביתר לדבר על דרכו של ינאי והוסיף: "אני רוצה לקוות שמי שצריך לשמוע, וזה בעיקר עופר, ולהבין שאין טעם לקנות את הפועל תל אביב ולהפוך אותה למשהו שהיא לא. עשינו את זה בצעדים הכי קטנים, מהליגות הכי נמוכות ועד השתתפות באירופה. הצלחנו לעשות את זה כשהעסק צומח וגדל, וגדל נכון. לקחת משהו ולנסות להפוך אותו למשהו שהוא לא ובקצב כל כך מהיר, לא משוכנע שזה יכול לעבוד. יש פה מאבק על ההישרדות של הפועל, אם זה לא יעבוד בדרך הנכונה, יהיו משברים בדרך, ובסוף נגיע לכמות של משברים שחבל. עשינו כל כך הרבה דברים כדי להגיע לרמות הגבוהות. עיקר ההחלטות הם בידיים שלו, ממליץ לו לקחת בחשבון שצריך לדעת איך לטפל בקבוצה הזאת".

כהן, הערב במסע"ת, צילום: דני מרון

כהן הוסיף: "לאנשים שפה הגיע יותר, יש פה אנשים שהגיעו לארץ המובטחת ולא נכנסו. אפשר לספר סיפורים שהם התפטרו, אבל הם התפטרו כי לא טוב להם. אפשר לרמוז שקפלן הלך כי בוורלי לא ישן באותו מלון, אבל זה קרה גם מאז. היה צריך לתת יותר כבוד לאנשים, וללמוד מהם. יש היום מערכת שהרבה דברים היא לא יודעת. גם אתמול ניסיתי לכוון, היה צריך לעשות את הדברים בדרך יותר איטית ונכונה.

"המעבר למנורה קשור ולא קשור. הוא קשור כי זה עשה את הסדק והפך אותו לשבר. הוא סיפור לא קל מהרבה בחינות, אבל הוא לא הדבר הכי חשוב מבחינתי. זה מאבד כיוון בראייה שלי, ומי שמכיר איך הדברים עובדים בפנים, יודע מה אני מתכוון. אני לא אוהב איך שזה עובד, ולא חייב לאהוב, אבל לא חייב לשתף עם זה פעולה. אם המערכת הייתה עובדת טוב ונכון, אז זה היה עובר.

עופר ינאי, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות



"מה שהכריע זו הדרך, היו בינינו הבנות בעל פה על המון דברים והם לא קרו. זה לא רק אני בחדר סגור, הייתה ישיבה בהדר יוסף עם 500 איש והדברים לא עבדו לפי מה שאמרו. התפיסה שלו הייתה שהוא אומר ואתם עושים. השיחות לגישור הגיעו למקומות שאני לא רוצה להגיע אליהם. היו כבר 15 פעמים בערך שהוא אומר לי שהוא רוצה לתבוע אותי, ולא רק אותי, אלא את כל מי שקשור. זה עבר בשיחה האחרונה בינינו שנשב בכלא. כל מה שרצינו לעשות זה לטובת הפועל. אם הוא לא מאמין בזה, אין בסיס לשפה משותפת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר