אחרי ג'יילן הורד וליוואי רנדולף, מכבי תל אביב סוף סוף הצליחה לשים ידה על זר שלא שיחק בישראל בעונה שעברה. הרכש המפתיע של הצהובים הוא ווניין גבריאל, פורוורד-סנטר שערך 150 הופעות בעונה הרגילה ב-NBA מ-2019 ועד העונה שעברה.
גבריאל בן ה-27 חווה אפיזודות קצרות בסקרמנטו, פורטלנד, ניו אורלינס, ברוקלין, הקליפרס וממפיס, אך הקבוצה שבה שיחק יותר מכולן היא לוס אנג'לס לייקרס. הוא הגיע לקבוצה המעוטרת במרץ 2022 ונשאר בה עד לסוף העונה שאחרי עם ממוצע של כ-15 דקות משחק לערב לצד לברון ג'יימס, אנתוני דייויס וחבריהם.
בעונה החולפת, לאחר חמישה משחקים בממפיס ו-40 בשורות וויסקונסין הרד, קבוצת ליגת הפיתוח של מילווקי באקס, שיחק במדי ואקרוס דה באיאמון מהליגה בפורטו ריקו ותרם 13 נקודות (57.6% לשתיים, 35.9% מהשלוש), 7.4 ריבאונדים, 2.2 אסיסטים ו-1.3 חסימות למשחק.
החיזוק לקו הקדמי יקח חלק במשחקים האולימפיים שייצאו לדרך בעוד למעלה משבועיים, כאשר ייצג את נבחרת דרום סודאן שעורכת בכורה היסטורית בטורניר. השחקן שמחזיק גם באזרחות אמריקנית יפגוש בבית את הדרים טים של ארצות הברית, סרביה של ניקולה יוקיץ' ואת פורטו ריקו.
על פי דבריו של מאמנו עודד קטש, גבריאל מיועד לעמדה 5, כלומר לרשת את מקומו של ג'וש ניבו: "גבריאל הוא שחקן עם ניסיון NBA, בעל יכולות מגוונות והמון אפסייד. שחקן בעמדה 5 שיכול לשחק גם בחוץ, יודע לסיים ליד הטבעת ובעל נוכחות הגנתית. הוא יעזור לנו וייתן לנו המון אנרגיות. אני בטוח שהחיבור לקהל יהיה מהיר ושהאוהדים ייהנו ממנו מאוד".
הצהוב החדש הוסיף: "אני נרגש מאוד ומודה על ההזדמנות להצטרף לכזה ארגון היסטורי. אני כבר לא יכול לחכות להביא את התשוקה שלי לתל אביב וליורוליג ולפגוש את קהל האוהדים המפורסם. אני יכול לומר שאני מרגיש בבית ללבוש את הגופיה הצהובה".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
