"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ושוב אותו ניגון: מכבי תל אביב זכתה באליפות המדינה בכדורסל
בצל האלימות, הדחיות, האבוקות והמצתים, על המגרש האליפות הוכרעה באותה תוצאה כמו בשנה שעברה • רומן סורקין, לורנזו בראון וחסיאל ריברו הובילו את הצהובים לאליפות מספר 57 עם ניצחון 74:82 על האדומים, ששוב הסתפקו בסגנות • משחק בלהות לווייד בולדווין ובריאן אנגולה
שחקני מכבי תל אביב מניפים את צלחת האליפות. צילום: אלן שיבר

ושוב אותו ניגון: מכבי תל אביב זכתה באליפות המדינה בכדורסל

בצל האלימות, הדחיות, האבוקות והמצתים, על המגרש האליפות הוכרעה באותה תוצאה כמו בשנה שעברה • רומן סורקין, לורנזו בראון וחסיאל ריברו הובילו את הצהובים לאליפות מספר 57 עם ניצחון 74:82 על האדומים, ששוב הסתפקו בסגנות • משחק בלהות לווייד בולדווין ובריאן אנגולה

תומר גבעתי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מכבי תל אביב גברה הערב (שני) על הפועל תל אביב בהיכל מנורה מבטחים בתום מותחן גדול, השלימה 1:2 בסדרת גמר הפלייאוף וזכתה באליפות המדינה בפעם ה-57 בתולדותיה והשנייה ברציפות.

בניגוד לאווירה החגיגית של המשחק, הערב שמתיימר להיות אירוע השיא וחלון הראווה של הכדורסל הישראלי סיפק מראות קשים, אלימים ובוטים, שיצרו תקדים מסוכן ושלא מוסיפים כבוד לכדורסל הישראלי. לטענת אוהדי הפועל תל אביב, שעה לפני פתיחת הדרבי פרשי המשטרה תקפו אותם מחוץ להיכל ללא כל סיבה. האירועים האלימים מחוץ למגרש הובילו למחאות כניסות ולדחייתם של המשחק בחצי שעה.

האלימות המשיכה להיות הסיפור המרכזי ודחקה את הספורט הצידה גם בפתיחת המחצית השנייה. למרות הבידוק הקפדני בכניסות, עשרות אבוקות הודלקו ביציעי הפועל תל אביב ונזרקו אל עבר היציעים באופן שסיכן את ביטחון האוהדים. מכבי האש שהיו באולם הוזעקו לכבות את האבוקות הבוערות מתוך היציעים ורק בנס הסתיים האירוע ללא נפגעים. מן העבר השני נזרקו חפצים אל עבר ספסל הפועל תל אביב.

אבוקה נזרקת ליציע מכבי תל אביב, צילום: אלן שיבר

בשולי הערב, היה גם הכדורסל. מעטים הם המשחקים שראויים לכינוי המחייב משחק עונה, אבל המשחק השלישי והמכריע הערב בדרבי התל אביבי ענה בגדול על ההגדרה וסיפק כל מה שאפשר לצפות ממשחק אחרון שקובע את האלופה עם דרמה גדולה ושחקנים גדולים שהופיעו ברגעים הגדולים.

אחת הקלישאות העתיקות בספורט גורסת ששחקנים גדולים מגיעים למשחקים הגדולים, אולם הערב על הפרקט דווקא שני הכוכבים הגדולים שחזרו מפציעות לא הופיעו. לאחר חודש וחצי של היעדרות בשל פציעה ועל אף שלא שיחק לאורך כל הפלייאוף, חזר ווייד בולדויין אל הפרקט למשחק החשוב ביותר של קבוצתו ולאחרון שלו ככל הנראה במדים הצהובים. למרות המעמד המחייב, מקצועית נראה הכוכב חלוד והתקשה לתרום. מנגד, בריאן אנגולה, שחזר גם כן מפציעה, תרם שלוש נקודות בלבד באחוזים נמוכים מאוד. תומר גינת, מהמצטיינים בשורות הפועל, נפצע ללא מגע 34 שניות לסיום בירך ימין.

הרוחות התלהטו גם בין השחקנים, צילום: אלן שיבר
ווייד בולדווין, צילום: אלן שיבר

חניכיו של סטפנוס דדאס הגיעו למשחק בידיעה כי הם רחוקים ניצחון בודד מלהביא אליפות היסטורית למועדון האדום מאז לראשונה מאז שנת 1969. במשך שלושה רבעים היו נראים האורחים בדרך הנכונה לחולל היסטוריה, אולם ברבע האחרון לקח פיקוד רומן סורקין (השחקן המצטיין של העונה) ולצד חסיאל ריברו ולורנזו בראון, ככל הנראה במשחקו האחרון במדים הצהובים, והובילו את קבוצתם למהפך ולזכייה באליפות בתום רבע רביעי במעמד צד אחד.

צלחת האליפות, צילום: אלן שיבר
אוסקר גלוך. גם כן הגיע להיכל, צילום: אלן שיבר
חסיאל ריברו חוגג, צילום: אלן שיבר
שחקני הפועל תל אביב, צילום: אלן שיבר
רומן סורקין ותמיר בלאט, צילום: אלן שיבר
לורנזו בראון, בונזי קולסון ו-ווייד בולדווין, צילום: אלן שיבר
עופר ינאי, צילום: אלן שיבר
רומן סורקין עם תואר ה-MVP. רואים את הגאווה על הפנים של הוריו, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
חסיאל ריברו עם משפחתו. תואר ראשון בצהוב, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...