"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תפתחו מחברות: כך מכבי תל אביב תגיע לפליי-אין ביורוליג
היורוליג חוזרת אל החלק המכריע של העונה, והצהובים צריכים לנצל את סדר המשחקים הנוח כדי לעמוד במשימה ולהגיע ל-8 האחרונות • ניתוח הסיכויים, והאם למרות רצף ההפסדים הצהובים עוד יכולים להשיג את הכרטיס הישיר לפלייאוף

Loading...

חיובים - פודקאסט הכדורסל של "ישראל היום" - פרק 70

תפתחו מחברות: כך מכבי תל אביב תגיע לפליי-אין ביורוליג

היורוליג חוזרת אל החלק המכריע של העונה, והצהובים צריכים לנצל את סדר המשחקים הנוח כדי לעמוד במשימה ולהגיע ל-8 האחרונות • ניתוח הסיכויים, והאם למרות רצף ההפסדים הצהובים עוד יכולים להשיג את הכרטיס הישיר לפלייאוף

אבי סגל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פגרת הנבחרות הסתיימה לה, וקבוצות היורוליג חוזרות בכל הכוח לשלב המכריע של העונה. שמונה מחזורים בלבד נותרו עד לסיום העונה, והמאבק על הכרטיסים לפלייאוף מעלה הילוך.

לפני הכל, נסביר שהשיטה השתנתה העונה. המרדף אחרי השמינייה הראשונה התחלף במרדף אחרי עשרת המקומות הראשונים כדי להגיע לפליי־אין. שש הראשונות בתום העונה הסדירה יעפילו ישירות לפלייאוף, ואילו הקבוצות שיסיימו במקומות 10-7 יתמודדו ביניהן על שני הכרטיסים האחרונים לשלב רבע הגמר (ההכרעה במשחק אחד).

המשמעות היא שאם בעונות הקודמות כמעט חצי מהקבוצות איבדו עניין בשלב מוקדם - העונה גם קבוצה כמו הכוכב האדום בלגרד, שמדורגת במקום ה־16 עם מאזן שלילי של 16 הפסדים ו־10 ניצחונות, עדיין נמצאת בתמונה, עם סיכויים סבירים לתפוס את מקום 10 הנחשק.

עודד קטש, צילום: אלן שיבר

כשמביטים בטבלת היורוליג המצורפת, מתקבלת תמונה מרתקת: חוץ משתי האחרונות - אלבה ברלין ווילרבאן, שכבר יצאו מזמן מהמרוץ - ומריאל מדריד, שבסבירות גבוהה תסיים במקום הראשון, כל 15 הקבוצות האחרות נמצאות במאבק, והתמונה צפופה מאוד. ההפרש בין המקום ה־15 למקום ה־9 הוא שני ניצחונות בלבד. המרחק בין המקום ה־8 ל־3 גם הוא של שני ניצחונות.

שיפור עמדות

תמונת המצב שלעיל מבטיחה לנו סיום דרמטי עד לרגע האחרון של העונה - וכאן אנחנו מגיעים למכבי ת"א. אם בחלק הראשון של העונה נראה היה שהצהובים יכולים לחלום על השישייה הראשונה - כעת נראה שהקבוצות שיסיימו במקומות 6-3 יהיו ארבע מבין פנאתינייקוס, וירטוס בולוניה, מונאקו, אולימפיאקוס ופנרבחצ'ה. מכבי תנסה להבטיח את המקום בעשירייה הראשונה ולשפר עמדות ככל האפשר, כדי לשחק את הפליי־אין עם יתרון ביתיות.

הקבוצה של עודד קטש יצאה לפגרה עם שלושה הפסדים רצופים, שהורידו אותה למאזן 13:13 אחרי שרוב העונה היתה במאזן חיובי. למזלה בא שבוע עם ארבעה ניצחונות ליגה, כולל על היריבות הגדולות הפועל ת"א והפועל ירושלים, שקצת שיפרו את מצב הרוח והורידו את מפלס הלחץ.

שחקני מכבי ת"א, צילום: אלן שיבר

כמה ניצחונות יספיקו?

הצהובים מדורגים עכשיו במקום 10, שפירושו מקום בפליי־אין, והבשורות הטובות הן שמכבי ת"א סיימה את החלק הקשה בלו"ז שלה, ושסדר המשחקים שנותר לה הוא יחסית נוח.

שישה משחקים יהיו מול קבוצות שמדורגות תחתיה, ועוד אחד מול קבוצה שמחזיקה במאזן זהה. מתוך המשחקים שנותרו יש שניים מול הקבוצות החלשות במפעל - אלבה ברלין (הערב) ווילרבאן. המשחק היחיד נגד קבוצת צמרת יהיה בחוץ, מול ברצלונה, מגרש שבו הצהובים כבר ניצחו בשנים האחרונות.

אלופת ישראל רחוקה שני ניצחונות ממקום 6, שכאמור מבטיח את הכרטיס לפלייאוף, אך למרות לוח המשחקים הנוח - קשה לראות שזה יקרה. מכבי תצטרך 20-19 ניצחונות כדי להיות בשישייה, שזה אומר 7-6 ניצחונות מתוך 8 משחקים.

חוסר היציבות המשווע שהראו הצהובים העונה גורם לנו לפקפק ביכולת שלהם לעמוד במשימה. לפי החישובים, ארבעה ניצחונות יספיקו לפליי־אין, ואת המטרה הזו מכבי יכולה להשיג.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
תמיר בלאט וג'וש ניבו, צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...