הנתון ההיסטורי, האחוזים ל-3 והאבסורד שמחכה בעפולה: מכבי תל אביב מסכמת הפסד כואב לפרטיזן בלגרד

הצהובים שמטו את היתרון הגדול ביותר בהיסטוריה שלהם בדרך להפסד כואב, הקליעות מחוץ לקשת במחצית השנייה שהעירו את המארחת ומה שמחכה למספר זרים במשחק החוץ בליגה כבר ביום שני • קטש: "אני מרגיש רע בשביל השחקנים"

בולדווין , EPA
בולדווין. צילום: EPA

המקרה המוזר של ד"ר ג'קיל ומר הייד, כך ניתן להגדיר את מכבי תל אביב במהלך השבוע החולף ביורוליג, תופעה שנדמה וחוזרת בכל אחד משבעת השבועות הכפולים של הצהובים עד כה במפעל, אותם סיימו ב-1:1. הצהובים כבר הובילו בבטחה ב-24 הפרש במהלך ברבע השני מול פרטיזן בלגרד באחת המחציות הגדולות של הקבוצה במשחק חוץ בשנים האחרונות במפעל, אך קרסו לחלוטין במחצית השנייה והפסידו 88:79 לסרבים, באיבוד ההפרש הגדול ביותר בהיסטוריה של המועדון.

15 הדקות הראשונות של ההתמודדות נראה כמו שירה בתנועה עבור אוהדי מכבי שראו את קבוצתם משתיקה את השטארק ארינה הגועש ועולה ליתרון 13:37, אולם מנקודה זו הדברים החלו להתהפך. דווקא ביום שבו כוכבי המארחת קווין פאנטר וזאק ליידי נעצרים על 12 נקודות משותפות ואילו ג׳יילן סמית׳, מתיאש פונטיקה ופרנק קמינסקי כלל לא עולים על לוח הקלעים, פרטיזן עצרה את החבורה של עודד קטש על 27 נקודות במחצית השנייה בדרך לניצחון מרשים.

בעונת יורוליג כה צמודה, כשכל משחק קובע ומשפיע בסיום העונה על המיקום הסופי וזהות היריבה בסדרות הפלייאוף או בכניסה לפליי-אין, ניתן להעריך כי במועדון יחזרו למשחק הזה בהמשך ויזכרו אותו כפספוס גדול וככזה שהיה צריך לנצח.

קטש. הפסד כואב, צילום: EPA

קטש שיתף בתחושותיו בסיום ואמר: ״איבדנו את הקצב שלנו, החטאנו זריקות, המומנטום השתנה, וזה מה שקורה. זה עוד שיעור בשבילנו, כואב לי על השחקנים כי הם השאירו הרבה מאוד מאמץ על המגרש. שתי מחציות שונות לחלוטין. הרבע השלישי היה העתק הדבק של הרבע הראשון רק בצד השני. ידענו שהם לא יוותרו ויהיו אגרסיביים, אני מרגיש רע כי התחלנו את המשחק מרוכזים".

עוד הוסיף קטש: "הייתה לנו מחצית ראשונה טובה מאוד התקפית והגנתית, אבל צריך לתת להם את הקרדיט, זאת לא הפעם הראשונה שהם עושים קאמבק כזה כאן. לרוע מזלנו במחצית השנייה שום דבר לא הלך לכיוון שלנו, היינו 0 מ-16 ל-3, זה מספר משוגע, קשה לנצח ככה. אני מרגיש רע בשביל השחקנים, כי זה הפסד רע, שאתה מוביל ככה ומפסיד. זה עוד שיעור בשבילנו בעונה הזאת".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כבר בעוד יומיים יחזרו חניכיו של עודד קטש למסגרת המקומית, לראשונה מזה כשלושה שבועות, ויתארחו אצל הפועל עפולה. בשל המלחמה והשלכותיה ייווצר מצב מעט משונה עבור התל אביבים כאשר ווייד בולדווין, לורנזו בראון ובונזי קולסון עשוים לערוך את הופעת הבכורה שלהם בליגה העונה ב-15 לינואר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר