מדים שחורים, הקדשה לנרצחים ודרישה להחזרת החטופים: מכבי ת"א חזרה ליורוליג ונכנעה לוולנסיה

כשבועיים לאחר הניצחון על פרטיזן בלגרד ועל רקע מלחמת "חרבות ברזל" הצהובים שבו לפרקט במשחק חוץ בספרד תחת אבטחה חסרת תקדים והפסידו 75:66 • המשחק החל בדקת דומיה כששמות האוהדים שנפלו נכתבו על נעלי השחקנים • צפו

ניבו וקליבלנד משגיחים על דיוויס. צילום: Miguel Ángel Polo/Valencia Basket

בצל מאורעות מלחמת "חרבות ברזל", מכבי תל אביב חזרה הערב (רביעי) לפרקט במשחק חוץ מול ולנסיה במסגרת המחזור השלישי ביורוליג, לאחר שהביתיות הוחלפה עם הקבוצה הספרדית.

מכבי הגיעה למשחק לאחר שהתאמנה במשך השבוע החולף בקפריסין, כאשר ביום שישי מצפה לה משחק נוסף נגד פנאתינייקוס ביוון. עודד קטש ושחקניו הספיקו לערוך משחק רשמי אחד עד לפרוץ המלחמה, ניצחון 81:96 על פרטיזן בלגרד במחזור הפתיחה של היורוליג.

שחקני מכבי מגיעים בליווי משטרתי לאולם בוולנסיה

אל הפרקט עלו שחקני מכבי עם סט ביגוד שחור, וענדו בנוסף סרטים שחורים על דש הגופיות. מעל הגופיות השחורות, עלו השחקנים לחימום ולטקס הצגת השחקנים עם חולצות שחורות ועליהן הכיתוב: #BringThemHomeNow, זאת, כחלק מהקמפיין להחזרת החטופים והשבויים בעזה באופן מיידי.

דקת הדומיה לפני שריקת הפתיחה

לפני המשחק נערכה דקת דומיה לזכרם של הנרצחים ובנוסף שחקני הקבוצה עלו עם נעליים עליהם נכתבו שמות אוהדי הקבוצה שנפלו בקרב ונרצחו בצורה אכזרית במספר זירות, כולל במסיבת "נובה" בקיבוץ רעים.

שוטרים ספרדים מחוץ לאולם בוולנסיה

דבר נוסף שקיבל דגש גדול לפני המשחק כמובן היה עניין האבטחה כאשר 700 שוטרים הגיעו לאולם פונטטה בשביל לשמור על הסדר. על פי דיווחים בתקשורת הספרדית, במדינה הפעילו פרוטוקול כוננות אנטי טרור בדרגה 4 מתוך 5 כשבנוסף אנשי מוסד הגיעו גם הם לספרד לשמור על אלופת ישראל.

על הפרקט, לאחר שבועיים ללא משחק ועם כל האירועים מסביב מכבי לא הצליחה לבוא לידי ביטוי, שיחקה חלש והיא במאזן 1:1 כשהמארחת ממשיכה את פתיחת העונה המצוינת שלה והיא במאזן 0:3. המשחק היה שקול בשניים וחצי הרבעים הראשונים כשוולנסיה מכתיבה קצב איטי, אבל אז רצה ל-0:14 ועלתה ל-12 הפרש. מכבי עוד הורידה למינוס 67:64 לקראת הסיום, אבל לא ידעה להמשיך את המומנטום.

לורנזו בראון מסר אומנם 11 אסיסטים, אבל היה חלש עם 7 איבודים ו-3 מ-12 מהשדה. היחיד במכבי שגילה יכולת טובה היה בונזי קולסון עם 20 נקודות. ביום שישי מכבי תעלה למשחק נוסף באתונה מול פנאתינייקוס.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר