"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
רק לא שוב: מכבי תל אביב תנצח את השדים מ-2012?
11 שנים עברו מאז ההפסד הדרמטי של הצהובים בפנאתינייקוס, במשחק 5 היחיד שלהם עד היום על העלייה לפיינל פור • שאראס וז'ליקו אוברדוביץ', דיוויד בלאט וגיא פניני: כל אלו היו שם • מול מונאקו ברביעי, הם יודעים שאין שום מקום לנוסטלגיה
הצהובים חוגגים ניצחון באתונה. לא הספיק להם. צילום: AFP
רביעי, 21:00: מונאקו - מכבי ת"א

רק לא שוב: מכבי תל אביב תנצח את השדים מ-2012?

11 שנים עברו מאז ההפסד הדרמטי של הצהובים בפנאתינייקוס, במשחק 5 היחיד שלהם עד היום על העלייה לפיינל פור • שאראס וז'ליקו אוברדוביץ', דיוויד בלאט וגיא פניני: כל אלו היו שם • מול מונאקו ברביעי, הם יודעים שאין שום מקום לנוסטלגיה

,עודכן
0השמעה

הפעם היחידה עד כה שבה מכבי נמצאה במצב של משחק מספר 5 בחוץ על העלייה לפיינל פור היתה ב־2012, אז הגיעה לאתונה למשחק חמישי מול פנאתינייקוס והיתה קרובה מאוד לעשות את זה. זה הסתיים אחרי דרמה גדולה (86:85) ועם תחושת פספוס ענקית לצהובים.

אין מה להשוות בין האווירה שבה תיתקל מכבי ת"א באולם במונאקו לבין זו שהיתה באואקה שבאתונה. הכי רחוק שאפשר. הייתי אז במשחק המכריע ביוון, והתפאורה באולם היתה ביתית, פנאטית ולעיתים מאיימת. 18 אלף יוונים חיכו אז למכבי. פחות מ־5,000 יהיו במונאקו, אבל זה לא רק ההבדל בכמויות ביציעים.

אין מה להשוות בין האווירה במונאקו לבין זו שהייתה מול פנאתינייקוס ב-2012,צילום: AFP

כדי להבין את האווירה שהיתה באתונה אפשר ללכת לעונשים שקיבלה אלופת יוון בעקבות המשחק - כמעט 100 אלף יורו על מופעי הפירוטכניקה, השימוש בלייזר, זריקת החפצים לפרקט ופריצת האוהדים למגרש בסיום המשחק.

פנאתינייקוס ניצחה אז בקלות בביתה במשחק הראשון בסדרה, אבל אז דיוויד בלו ומכבי נתנו הצגה, השיגו ניצחון חוץ במשחק השני והשוו את הסדרה. כמו בזו הנוכחית, כל קבוצה ניצחה פעם אחת ביד אליהו, והתוצאה היא כבר 2:2.

את הקבוצה הצרפתית מאמן סשה אוברדוביץ'. גם אז עמד אוברדוביץ' על הקווים, אבל יש הבדל גדול. את פנאתינייקוס אימן אז ז'ליקו, בשנתו ה־13 במועדון היווני (והאחרונה). המאסטר הסרבי הוא אמן הסדרות. עד היום הוא הפסיד רק בסדרה אחת מתוך ה־22 שבהן שיחק.

ז'ליקו אוברדוביץ'. אמן הסדרות,צילום: AFP

הקווים המחברים

ההבדל הגדול בין אז להיום הוא גם ביחסי הכוחות. פנאתינייקוס של אז היתה אימפריה מובילה ביורוליג ואלופת אירופה המכהנת, ולכן גם הפייבוריטית הברורה. היום מכבי ומונאקו שוות.

מבחינת מכבי ת"א, שניים מחברים בין המשחק ההוא למשחק הקרוב במונאקו. דיוויד בלאט היה אז מאמן הצהובים, והיום הוא יו"ר הוועדה המקצועית במכבי. השני הוא גיא פניני - אז שחקן משמעותי והיום בשלהי הקריירה שלו, ולא מתלבש במשחקי היורוליג. בפנאתינייקוס 2012 מצאנו גם אייקונים כמו
דימטריס דיאמנטידיס, מייק בטיסט ושארונאס יאסיקביצ'יוס.

שאראס. היה בצד היווני,צילום: רויטרס

המשחק היה בשליטה מקומית, ומכבי הצליחה לחזור בכל פעם. גם ברבע הרביעי המארחת עלתה ליתרון דו־ספרתי, אבל מכבי, בקור רוח, ידעה לחזור למשחק ולהלחיץ מאוד את פאו. גיא פניני היה משמעותי בדקות הסיום. הוא לא מצמץ כשעמד על קו העונשין בשניות האחרונות, קלע 3 מ־3 וקבע שוויון 85:85.

בהתקפה הבאה דיאמנטידיס (25 נקודות במשחק) נעצר בעבירה והלך לקו העונשין 4 שניות לסיום. הוא החטיא את הזריקה השנייה. טל בורשטיין לקח את הריבאונד, אבל איבד את הכדור תוך שהיוונים מבצעים עבירה שלא נשרקה.

פניני ובלאט. עדיין בצהוב,צילום: אלן שיבר

הזמן הגיע לסיומו, ואוהדי פנאתינייקוס חגגו עלייה לפיינל פור עם פריצה המונית לפרקט. מכבי ירדה לחדרי ההלבשה גאה בהופעה שלה במשחק ובסדרה כולה, אבל עם תחושת החמצה גדולה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כוכבי ה-NBA הגיעו לביקור באפרת| דורון גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו