הפועל ירושלים תגיש תלונה חמורה לפיב"א בעקבות האירועים האלימים במשחק נגד א.א.ק אתונה הערב (רביעי) ברבע גמר ליגת האלופות בכדורסל.
"מדובר במתקפת טרור נגד אוהדים ישראלים", טענו נציגי הקבוצה הירושלמית בסיום ההתמודדות. על פי עדויות של האוהדים שנכחו במקום - זיקוקים, רימוני הלם, חזיזים וסלעים נזרקו אל עבר היציע שאכלס את האדומים בעוד המשטרה המקומית עמדה מנגד ולא פעלה למנוע את האלימות שפגעה באוהדים וסיכנה חיי אדם.
דגלי ישראל נשרפו ביציע היווני ואבנים וסלעים נזרקו ופגעו באוהדים שנזקקו לטיפול רפואי. מספר אוהדים לקו בהתקף חרדה.
מטח אבנים לעבר אוהדי הפועל ירושלים ביוון | לפי זכויות חוק 27א
מאמן הפועל ירושלים, אלכסנדר דז'יקיץ', שיתף מתחושותיו בסיום: "לא הבנתי מה קרה והסיבה לזה. אני רוצה להודות לאוהדים שלנו שטסו איתנו לאתונה ואני מקווה שהאוהד שנפצע יהיה בסדר וירגיש טוב. אני מקווה שכל אוהדינו יגיעו הביתה בשלום".
"הדברים שקרו ביציעים השפיעו על חלק מהשחקנים שלי. אני לא בטוח שאני זוכר דבר כזה במשחק כדורסל, בטח שלא חוויתי את זה עם הפועל ירושלים".
המתקפה המכוערת שעברו אוהדי הפועל ירושלים @JerusalemBasket באתונה היא שערוריה. כחבר מועצת העיר ירושלים, מחר אוציא פניה רשמית ל@FIBA בדרישה למצות את הדין עם הקבוצה היוונית ואוהדיה.
— Adir Schwarz - אדיר שוורץ (@AdirSchwarz) April 12, 2023
ביום רביעי יתקיים המשחק הקובע בסדרה בירושלים - הגיע הזמן ל10,000 ירושלמים ביציע ❤️🖤🇮🇱
אוהדים יקרים,
— Hapoel Jerusalem BC (@JerusalemBasket) April 12, 2023
הפועל רואה באירועים הקשים באתונה כלא פחות ממתקפת טרור על אוהדים ישראלים, שהגיעו בהמוניהם לתמוך בקבוצתם, כפי שהם עושים במשך שנים.
לנוכח האירועים, במחצית המשחק בדקנו את כל דרכי הפעולה. הוצאת אוהדי הפועל היא אופציה שנשללה על הסף בשל העובדה שאוהדים יוונים הקיפו את>>
ההודעה שהעבירה הקבוצה לאוהדים שהגיעו ליוון: "הפועל רואה באירועים הקשים באתונה כלא פחות ממתקפת טרור על אוהדים ישראלים, שהגיעו בהמוניהם לתמוך בקבוצתם, כפי שהם עושים במשך שנים. לנוכח האירועים, במחצית המשחק בדקנו את כל דרכי הפעולה. הוצאת אוהדי הפועל היא אופציה שנשללה על הסף בשל העובדה שאוהדים יוונים הקיפו את ההיכל, והיתה סכנה ממשית למתקפה קשה מחוץ לאולם".
"גם הפסקת המשחק היא אפשרות שנשקלה ברצינות ע"י הנהלת הקבוצה, אך אנשי הביטחון והמשטרה הזהירו כי החלטה זו עלולה להוביל לכאוס מוחלט ולפוגרום אלים שהיה מסכן חיי אדם. לפיכך הוחלט, למען שמירה על בטחונם של כל אוהדי הפועל, להמשיך את המשחק, לצד הבטחה של צוות השיטור כי אירוע אלים נוסף יוביל להוצאת כל האוהדים, משני הצדדים מהאולם".
"הפועל מוקירה ונעמדת לצד כל אוהד ואוהדת שהגיעו לתמוך בקבוצה בתנאים כל כך קשים, ואנו מצרים על החוויה הטראומטית שאוהדינו המסורים נאלצו לעבור. המועדון לא יעבור על האירועים בשתיקה, ותלונה חמורה תוגש לפיב"א".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו