"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"יכול לשחק עד גיל 50": תופעה ושמה גיא פניני
הפורוורד בן ה-39 של מכבי תל אביב צפוי להפוך הערב לשיאן ההופעות בליגת העל בכדורסל, עם 512 משחקים • הוא ישאיר מאחור את מאיר טפירו שמפרגן לו: "צריך להיות מיוחד כדי לשחק עד גיל כזה" • את יוגב אוחיון שמכנה אותו: "גאון מהלך" • וגם את ליאור אליהו שמסביר: "הוא יודע להמציא את עצמו מחדש"
פניני. היחיד שיכריע בעצמו| צילום: מאור אלקסלסי
19:00: בני הרצליה - מכבי ת"א

"יכול לשחק עד גיל 50": תופעה ושמה גיא פניני

הפורוורד בן ה-39 של מכבי תל אביב צפוי להפוך הערב לשיאן ההופעות בליגת העל בכדורסל, עם 512 משחקים • הוא ישאיר מאחור את מאיר טפירו שמפרגן לו: "צריך להיות מיוחד כדי לשחק עד גיל כזה" • את יוגב אוחיון שמכנה אותו: "גאון מהלך" • וגם את ליאור אליהו שמסביר: "הוא יודע להמציא את עצמו מחדש"

,עודכן
0השמעה

גיא פניני צפוי להפוך הערב (19:00 נגד בני הרצליה) לשיאן ההופעות בליגת העל בכדורסל, כשיערוך את משחקו ה־512 ויעבור את מאיר טפירו.

פניני הוא תופעת טבע. הוא לא אתלט, לא חזק, לא מהיר - ובכל זאת הוא יודע לשחק את המשחק נכון גם במבואות גיל 40 (בספטמבר). ההופעה ה־512 תעלה אותו למקום הראשון, ומכיוון שהוא לא פורש בעתיד הנראה לעין - הוא עשוי לפתוח שם פער שיהיה קשה לסגור.

פנינו אל כמה שחקנים מהעשירייה המובילה במספר ההופעות בליגה, כדי לתת חוות דעת על התוכנית "הישרדות" של גיא פניני ועל הסוד שלו.
במקום העשירי בטבלה נמצא יוגב אוחיון, שהוא גם החבר הכי טוב של פניני, ששיחק איתו יותר מכל אחד אחר.

הם זכו יחד ביורוליג ב־2014, ברגע השיא של שניהם בקריירה, ושיתפו פעולה במכבי ת"א, בהפועל חולון ובנבחרת. יוגב מכנה אותו "גאון מהלך", וטוען שהוא "יכול לשחק עד גיל 50, הוא רק מתחדד עם השנים". הוא גם נותן קרדיט גדול לאשתו של פניני, ריקי, כמי שנותנת "הרבה יציבות לקריירה שלו".

אוחיון, שמשחק היום בעירוני נהריה, מספר: "הסוד הגדול שלו הוא הראש. הוא לא חזק, לא אתלט ולא 2.10 מ', אבל יש לו את הדבר הזה שגורם לו להיות כמה צעדים קדימה. הוא ספורטאי למופת, עושה הכל כדי להישאר בתודעה. יודע לעשות הכל כדי לנצח. לא לחינם הוא היה במקומות שבהם זוכים בתארים. זה מישהו שאתה רוצה איתך, ולא נגדך. יש לו אופי שמנצח משחקים - הוא מכביסט אמיתי".

אוחיון ופניני. חברים טובים גם מחוץ לפרקט,צילום: דני מרון

מאיר טפירו, שיפנה לו את המקום הראשון, שיחק עם פניני בבני השרון, בהפועל ירושלים ובנבחרת ישראל: "אני לא מתבאס שהוא עובר אותי, אני מפרגן ושמח בשבילו. צריך להיות מיוחד כדי לשחק עד גיל כזה, זה נדיר. הוא עומד ליצור פער במקום הראשון שיהיה קשה לעבור", אומר שחקן העבר.

"הסוד שלו הוא שכל, תעוזה. הוא תמיד מקדים את כולם בחשיבה. כשיש שכל בקבוצה - לכולם יותר קל. יש לו את התעוזה לקחת את ההזדמנויות ולדעת להתמודד בכל מיני מצבים. אמרו עליו 'כן אתלטי, לא אתלטי', אבל הוא ידע לעשות את שלו, וכל הזמן שבר תקרות זכוכית. כל עוד הוא נהנה - אני ממליץ לו להמשיך לשחק. אם יגיע מצב שהוא לא יכול להגיע לאימונים, שהוא סובל - הוא צריך להפסיק".

פניני וטפירו. חילופי מקומות,צילום: אלן שיבר

ליאור אליהו, מקום שמיני ברשימה, ששיחק עם פניני במכבי ת"א ובנבחרת, אומר: "גיא הוא שחקן מיוחד מאוד, וראו את זה כבר במשחק הראשון שלו, שבו הוא קלע משלושת־רבעי מגרש. הוא כבר לא בשיא שלו, אבל הנוכחות שלו והערך המוסף שלו הם גדולים".

"הוא עוד מאמן על המגרש. הוא אחד הווינרים הכי גדולים שהיו כאן, אחד שלא נשבר. אחרי הפציעה שהיתה לו בגיל מאוחר, הוא ידע לחזור בגדול. הוא יודע להמציא את עצמו מחדש, והוא הטביע חותם בכל מקום שהיה בו".

אליהו ופניני. ביחד בצהוב,
גיא פניני. אליפות יורוליג עם מכבי,צילום: אלן שיבר
פניני. במדים של הפועל ירושלים,צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
פניני. חוגג אליפות עם חולון,צילום: דני מרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו