הפועל תל אביב ידעה כמה חשוב עבורה ג'ייקובן בראון ואמש (שלישי) היא קיבלה לזה הוכחה נוספת, כשהאדומים התקשו מאוד בהיעדרו של כוכבם ונכנעו לראשונה בביתם העונה, 70:64 לבודוצ'נוסט פודגוריצה המונטנגרית במסגרת המחזור השישי של היורוקאפ, שהוריד אותם למאזן 3:3 במפעל.
האדומים הופיעו להתמודדות עם תשעה שחקנים כשירים בלבד בשל פציעתו של ג'יילן הורד שנקע את הקרסול, מחלתו של ג'ייקובן בראון ושחרורו של כריס הורטון שלא נכללו בסגל, נראו כבויים ולא מתואמים ורדפו אחר האורחת כבר מהפתיחה ונעצרו על 64 נקודות בלבד, במשחק ההתקפי החלש ביותר של הקבוצה העונה במפעל.
"הם ניצחו את המשחק בגלל שכפו עלינו לשחק בקצב שלהם ולא נתנו לנו סלים קלים. אפשר לייחס את זה לעייפות או לסוג השחקנים שהיו על המגרש אבל זה לא משנה, אנחנו נצטרך לדרוש מעצמנו יותר בשביל להמשיך הלאה", ציין דני פרנקו בסיום.
"פתחנו את המשחק בצורה לא טובה, נכנסו לאט לעניינים והם מנגד קלעו מספר זריקות גדולות ברבע הראשון שנתנו להם יתרון מבטיח, ובמקביל לא נתנו לנו אפשרות לצאת מהבור שהיינו בו. למרות ששיחקנו יותר טוב בשלושת הרבעים הבאים לא הצלחנו לסגור את ההפרש", אמר אקסבייר מנפורד, שרשם משחק טוב באופן אישי ותרם 21 נקודות, 6 אסיסטים ו-6 ריבאונדים.
במועדון סימנו ערב המשחק כמפתח עיקרי לניצחון לעצור את קמרון ריינולדס ואלפא קאבה, שני הכלים התקפיים המשמעותיים ביותר של היריבה, אך לא הצליחו בפן זה כשהפורוורד להט עם 22 נקודות (מתוכן 19 ברבע הראשון) ואילו הסנטר ניפק דאבל דאבל של 15 נקודות ו-14 כדורים חוזרים.
בסיומה של ההתמודדות הגיעה ההודעה מרוסיה על חתימתו של כריס הורטון בשורות לוקומוטיב קובאן הרוסית. השחקן, שהיה הנפגע העיקרי מהגעת אונואקו, שלא שותף באימוני הקבוצה בימים האחרונים לאחר שהכיוון כבר היה ברור לשני הצדדים, נראה אמש מאופק מאוד ולא הרבה לדבר, אלא הסתפק בלחיצות ידיים לאנשים שבאו לדרוש בשלומו ולאחל לו הצלחה בהמשך דרכו. "זה מצער אך זה חלק מהעסק הזה ולצערנו עסק מתנהל ככה לפעמים, כריס שחקן נהדר ואני בטוח שיצליח בהמשך", נפרד מנפורד.
לאדומים אין הרבה זמן להתכונן למשחק הבא כאשר כבר ביום שישי יתארחו בהיכל הטוטו למפגש צמרת מסקרן נגד הפועל חולון במסגרת המחזור השביעי בליגת ווינר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
