רוצו לתחנות: התחזיות לעונת 2022/23 בכדורסל הישראלי

עונת 2022/23 שתצא היום לדרך צפויה לספק לנו סיפורים מרתקים • אז מי תזכה באליפות, ומי תרד ליגה • המאמן שיגרוף את כל הקופה והזר שיעלה על המטוס מוקדם מכולם • האכזבה, ההפתעה והישראלי שיעשה את הקפיצה הגדולה • פרשת השבוע חוזרת לעונה חדשה, וגם מכינה כובע בצד

בולדווין ובראון. לאן הם מכוונים לקראת העונה הבאה? , אלן שיבר
בולדווין ובראון. לאן הם מכוונים לקראת העונה הבאה?, צילום: אלן שיבר

אחרי שבעונה שעברה קיבלנו את אחת העונות המרתקות והצמודות בהיסטוריה של הכדורסל הישראלי, עונת 2022/23 בליגת העל תצא היום לדרך ואנו מקווים שהיא טומנת בחובה עוד הפתעות גדולות לאוהדי הענף בארץ. רגע לפני שריקת הפתיחה ננסה לחזות מה היא צופנת לנו. אל דאגה, הכובע כבר מוכן בצד.

האלופה – מכבי תל אביב. עודד קטש וניקולה וויצ'יץ' בנו קבוצה שמתאימה מאוד לכדורסל הישראלי ואם לא יתעוררו לה בעיות חריגות ביורוליג או בחדר ההלבשה, היא נראית כמה רמות מעל שאר הקבוצות בליגה. בסגל הצהוב יש יתרון כישרון ואתלטיות בכל עמדה כמעט על פני כל היריבות, וזו תהיה הפתעה גדולה אם מכבי לא תחזיר לעצמה את שני התארים אחרי עונה שחונה.

היורדת – עירוני קרית אתא. כאחת הקבוצות היחידות בליגה שנכון לעכשיו לא מתכוונת לרשום זר חמישי, היה מצופה מהעולה החדשה לבנות סגל ישראלי מרשים ואיכותי יותר. נדמה כי רק התעלות של כרם משעור ויותם חנוכי יכולה להציל את 'אתא' מעונה שלמה של מאבקי הישרדות. מצד שני, שרון אברהמי כבר הפתיע את הליגה הלאומית בעונה שעברה, אולי העונה הוא יעשה זאת על הבמה המרכזית.

הפתעת העונה – הפועל גליל עליון. נכון שאחרי העונה שעברה גליל תצטרך לעשות משהו מיוחד כדי להיחשב שוב כהפתעה, אבל עם ארבעה זרים איכותיים מאוד לצד שני הישראלים הכי טובים בליגה ב-2021/22 והשקט התעשייתי בכפר בלום, לצפוניים יש את כל מה שצריך כדי לעשות עוד עונה טובה מאוד ולסיים בחלק העליון של הטבלה. רק צריך לראות איך הם יתמודדו עם שני משחקים בשבוע.

אכזבת העונה – הפועל חולון. קצת קשה להמר על הקבוצה שנמצאת בעלייה גדולה ומתמדת כאכזבת העונה, אבל אחרי הזכייה באליפות וההגעה לחצי גמר ליגת האלופות, נראה שחולון בנתה קבוצה לא מספיק טובה, בטח ביחס למה שהיא הרגילה אותנו בשנים האחרונות. סגל ישראלי בינוני וסימני שאלה רבים בקו הקדמי. נכון, חולוניה כבר הראתה שהיא יודעת לעשות שינויים תוך כדי תנועה וגם יש לה הרבה כישרון בקו האחורי, אבל אני חושב שהיא לא תעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהעמידה בעידן החדש.

רגלנד (מימין). חולון תנסה לשחזר את העונה הקודמת, צילום: אלן שיבר

מאמן העונה – דני פרנקו. עם חמישה זרים - תאמינו לי שהפועל תל אביב תרשום חמישה זרים, בקרוב - וסגל ישראלי איכותי ביותר, הקבוצה אמורה להגיע רחוק בכל המפעלים (גם ביורוקאפ יש סיכוי טוב שהיא תסיים בשמונת המקומות הראשונים בבית), וקרדיט גדול מזה ילך למאמן על הקווים שינסה להביא תואר ראשון לאדומים אחרי שנים רבות. אני לא יודע אם הפועל תזכה העונה בתארים, אבל היא בהחלט תהיה במאבק עליהם.

פרנקו, צילום: עודד קרני

שחקן העונה – אקסבייר מנפורד. בהמשך ישיר לכך, סביר להניח ששחקן העונה יגיע משורות הפועל ת"א. מנפורד אמור ליהנות מיכולת הריכוז של ג'ייקובן בראון ומכך שלפחות 3-4 שחקנים נוספים ימשכו אש ואת תשומת הלב של הגנות היריבות. האדומים יגיעו רחוק ומנפורד יהיה הסקורר המוביל שאחראי לכך.

הזר שישוחרר – ג'רל מרטין. הפורוורד הגמלוני הוא השחקן היחיד בסגל של מכבי תל אביב שלא מחזיק בניסיון אירופי ולא ברור אלו איכויות הוא אמור להביא. כפי המסתמן הצהובים צריכים להתחזק בעמדה 4 כדי לעמוד במטרות. מרטין הוא גם הזר הזול ביותר בקבוצה, ולכן יהיה קל יותר לשחררו על מנת לפנות מקום למחליף. שימו לב: זאק הנקינס. הסנטר של הפועל ירושלים סבל מבעיות פיזיות בשנתיים האחרונות ולא בטוח שהותיר את כולן מאחוריו. גם הכבדות בהגנה לא תואמת את הדרישות והסטנדרטים הגבוהים של קואץ' דז'יקיץ'.

פריצת העונה – אור קורנליוס. אם כבר דיברנו על דז'יקיץ', הפורוורד הישראלי המוכשר נראה בשל לפריצה האמיתית. בעונה שעברה הוא מיצב את עצמו כשחקן לגיטימי בליגה כשבלט לטובה בגלבוע, וכעת הוא נראה מתאים ומוכן לפרפקציוניזם של המאמן הקפדן שלו. העבודה עם הסרבי והוואקום המסוים בסגל הישראלי של הקבוצה מהבירה יכולים לעשות טוב לקורנליוס.

קורנליוס (משמאל). אולי זו תהיה שנת הפריצה, צילום: אודי ציטיאט

 

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר