שוחרר מוקדם מדי, חוזר מאוחר מדי: גיא פניני שוב במכבי ת"א

חזרתו של הגארד בן ה-39 להיכל, חמש שנים לאחר שהועזב בשיחה של חמש דקות, היא הודאה של הצהובים בטעות וגושפנקה לסיבוב הפארסה המדהים בעניין הישראלים • כמו על הפרקט, פניני ידע לקרוא מהלכים מראש וחוזר ככל הנראה לעונת פרישה מרגשת מאוד עבורו ועבור הקהל

פניני במדי מכבי. חוזר מאוחר מדי , אלן שיבר
פניני במדי מכבי. חוזר מאוחר מדי, צילום: אלן שיבר

לא להאמין איך הכל התהפך. לפני חמש שנים בפגישה של חמש דקות הודיעו לגיא פניני שהוא עוזב את מכבי ת"א. חמש שנים  אחרי הוא חוזר בהוד והדר. גיא פניני, 8 שנים במועדון, חלקן כקפטן, צהוב אמיתי ומי שהניף את גביע היורוליג הועזב בפגישה בה אף אחד מראשי/בעלי מכבי לא נמצא ואחרי שנים נזכרו פתאום שאולי זה היה צעד מיותר.

ממש מדהים המהפך של מכבי. אז זה לא היה רק פניני, גם יוגב אוחיון (6 עונות) וגל מקל (גדל במועדון) שוחררו. נפתחה במכבי תקופת ״הישראלים פחות חשובים״. עדיף להשקיע יותר בזרים. מלבד עילוי בשם דני אבדיה אף ישראלי לא ממש נספר בשנים האלו וראינו לאן זה הוביל את מכבי. עכשיו מנסים להפוך דיסקט.

זה לא יאמן לראות איך מי ש״לא היה בתכניות המקצועיות״ לפני גיל 34, נמצא בתכניות המקצועיות כשהוא בפתחו של גיל 39. מכבי למדה בדרך הקשה שביחס שלה אז לשחקנים הישראלים היא לא מתקדמת לשום מקום. יש לה מזל שיש לה את גיא פניני כדי לנסות להחזיר את הגלגל לאחור.

פניני הוא הסמל של ההתעלמות מלפני מספר שנים והסמל של החשיבות המחודשת של הישראלים מודל 2022 כשדרכו מכבי מודה בטעות.  אם מכבי הייתה יכולה היא גם הייתה משלמת הרבה כסף כדי להחזיר את יובל זוסמן מאלבה ברלין, אותו שחקן שלא עשתה הכל להשאירו בקיץ שעבר. זוסמן היה צריך להיות שחקן מכבי כל הקריירה למעט מצב שהוא מגיע ל-NBA.

עם זאת המהלך הרומנטי עם פניני מעורר לא מעט שאלות. יותר מסגירת מעגל זה נראה כמו ניסיון לרבע את המעגל. זה נראה שפניני שוחרר מוקדם מדי והוחזר מאוחר מדי. מקצועית, כנראה שתרומה ממשית כבר לא תהיה לו. חברתית ומנהיגותית בתוך הקבוצה אולי כן וגם אסטרטגית, תדמיתית למועדון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

פניני אולי נעלב אז, אבל השתדל לא לקחת את זה קשה. תוך יומיים היה בהפועל חולון והוביל מועדון לשינוי גדול וזכיה בתארים (לטעמי היה כבר צריך להישאר שם עד סוף הקריירה). בנוסף במשך השנים פניני שאומר תמיד את שעל ליבו לא אמר דבר נגד מכבי והדרך בה הראו לו את הדלת. כמו על הפרקט הוא ידע לקרוא מהלכים מראש. מה שכן, יש סימן טוב בימים האחרונים לכדורסל הישראלי. בשבוע האחרון שני שחקנים מרכזיים הלכו לפי הלב. זה לא מובן מאליו בתקופתנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר