הפועל ירושלים סיימה הערב (חמישי) את העונה שלה בצורה מאכזבת ומוקדם מהצפוי עם ההפסד 80:77 להפועל חולון שקבע 2:1 לסגולים בחצי גמר הפלייאוף.
כעת יאיצו ראשי המועדון הירושלמי את ההכנות לעונה הבאה בתקווה לבנות קבוצה חזקה שתצליח יותר בכל המפעלים. בשיחות ראשוניות שקיימו נציגי הקבוצה עם סוכנים ואנשי כדורסל בשבועות האחרונים הם סיפרו על תוכניות להעמיד תקציב גדול יותר ולבנות סגל איכותי כדי לתקן את הטעויות מהשנתיים האחרונות.
חריש עמוק בסגל הישראלי
בעקבות היכולת הבינונית של חלק מהשחקנים הישראלים, הקבוצה הירושלמית מתכוונת לבצע שינויים בסגל המקומי וכבר החלה בבדיקה ראשונית של השוק. איתי שגב ואדם אריאל מתנדנדים ולא מן הנמנע כי אם יימצאו מחליפים שלדעת אנשי המועדון יהיו טובים יותר, אחד מהשניים יעזוב, או אפילו שניהם יוחלפו.
ווילי וורקמן מוערך מאוד בזכות אופיו החיובי ומשחק ההגנה המצוין, אך הוא מחזיק בחוזה גבוה לעונה הבאה. קיימת אפשרות כי בקבוצה ירצו להשאירו, אך תמורת שכר נמוך יותר. עמית גרשון לא צפוי להישאר. למעשה נועם דוברת הוא היחיד מבין השחקנים הישראלים שמקומו בקבוצה מובטח לעונה הבאה.
מהפכה גם בזרים
ג'יילן אדאמס, הכוכב הגדול של האדומים, מסיים את חוזהו ומכוון לשחק בעונה הבאה ביורוליג או אפילו לנסות את מזלו באן.בי.אי. גם קיי.סי ריברס (גיל מתקדם) וקייזר גייטס (לא שיחק בחלק האחרון של העונה) לא ימשיכו.
הזר עם הסיכויים הגבוהים ביותר להמשיך הוא כמובן סולימאן בריימו שמוערך מאוד במועדון וגם הביע בעבר את רצונו לשחק ככל שניתן במועדון הירושלמי, אך הצדדים צריכים להגיע להבנות כספיות כדי לאפשר את המשך ההתקשרות. לעומתו ג'ון אגבונו מחזיק בסיכויים נמוכים להישארות, ובמועדון כבר בודקים את שוק שחקני הפנים כדי להתחזק בגבוהים איכותיים יותר.
סימן השאלה הגדול הוא לגבי רטין אובאסוהן. הגארד הבלגי מחזיק בחוזה לעונה נוספת, אך לשני הצדדים קיימת אופציית יציאה. השחקן מוערך מאוד בירושלים בזכות אופיו הבלתי מתפשר ותרומתו הסטטיסטית הגבוהה, אך כרגע לא ידוע האם התקבלה החלטה סופית לגבי עתידו.
צוות מקצועי
יותם הלפרין הביא שינוי מאז מינויו לתפקיד המאמן, אך הכישלונות במאני טיים בכל המפעלים – ליגה, גביע ואירופה, מקטינים משמעותית את סיכוייו להמשיך בתפקיד. ההחלטה הסופית תתקבל בהתייעצות בין הלפרין למנכ"ל גיא הראל והבעלים איל חומסקי, אך לפי גורמים הכיוון הוא למצוא מאמן זר איכותי. במקרה כזה הלפרין יחזור לתפקידו כמנהל ספורטיבי.
עוזר המאמן הליטאי דונאלדס קייריס לא צפוי להמשיך בתפקידו, כשעתידו של גוני יזרעאלי יקבע לאחר מינוי מאמן ראשי. לאחרונה עלו שמועות על קבוצות בליגה הלאומית שמעוניינות ברכז העבר כמאמן ראשי, והחלטות סופיות יתקבלו בשבועות הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו