הוא בשיא שלו | צילום: אלן שיבר

הבשורה של מכבי ת"א: סקוטי ווילבקין הגיע לפלייאוף

כוכב הצהובים מתגלה כתעודת הביטוח ביד אליהו • ללא עזרה, אונואקו לא יוכל להוביל לבדו את הרצליה לגמר • והאם מחזיקת הגביע טעתה לראשונה העונה?

למכבי ת"א יש תעודת ביטוח - ושמה סקוטי ווילבקין. הגארד האמריקני הגיע לפלייאוף בתצורה הכי טובה ונכונה שלו.

עד כה הוא היה במקום הנכון ובזמן הנכון. סקוטי הציג יכולת מעולה במשחקים הקריטיים: הראשון ברבע הגמר מול הפועל ת"א, במשחק הרביעי בדרייב אין אחרי ההפסד הקשה בהיכל, והמשחק השלישי שבו התעלה הגארד היה הראשון בסדרה נגד הרצליה בחצי הגמר. משחק הפתיחה בסדרות הוא קריטי - בעיקר בסדרה של הטוב משלושה.

וויליאמס וואן וליט,

ווילבקין הגיע בכושר מעולה, נראה מרוכז ובעל רמת חדות גבוהה. בשלושת המשחקים המדוברים הוא העמיד ממוצע של 28 נקודות, כשהוא קולע ביותר מ־40 אחוזים לשלוש ומוסר 5.5 אסיסטים. מקו העונשין? הוא החטיא רק פעמיים ב־25 ביקורים.

ההגנה של מכבי ת"א היא המפתח עבורה. אנו יכולים לזהות מגמה ברורה בתקופה האחרונה - הצהובים מהדקים את ההגנה שלהם במהלך המשחק. ראינו זאת מול ירושלים בסיום הבית העליון, גם בדרבי ברבע הרביעי, וכמובן במחצית השנייה מול בני הרצליה. השינויים הם חדים מאוד: מרכות וחדירות, מכבי עוברת להגנת ברזל. במשחק הראשון בסדרה, לדוגמה, ספגה הקבוצה של אבי אבן במחצית הראשונה 45 נקודות, ובשנייה רק 31.

ואם בהרצליה עסקינן - לקבוצה של אורן אהרוני קשה מול הצהובים. בארבעה משחקים השנה נגד מכבי הכחולים לא עברו את רף 76 הנקודות, גם בניצחון באולם היובל.

אונואקו, צילום: אלן שיבר

רגע השיא בעונה של הכחולים היה הזכייה בגביע המדינה. במשחק הראשון בסדרה מול מכבי, הקבוצה מהשרון קיבלה את צ'ינאנו אונואקו בהצגה שהזכירה את משחק הגמר ההוא מול הפועל ת"א, וההבדל הפעם היה כוח העזר שהוא קיבל. ההגנה של מכבי עצרה את כריס באב, ושחקנים כמו סנדי כהן ושון דוסון לא קרובים לאותה יכולת שהציגו לפני שלושה חודשים.

וכמובן, ההחלטה שאי אפשר להתעלם ממנה, זו שאולי תכריע את העונה של הרצליה: בשרון החליטו להפתיע ולרשום לסדרה את קווינטון הוקר במקום די ג'יי קופר. קופר הגיע במהלך העונה במקום הוקר שנפצע (והיה טוב עד אז), והפך בחודשים האחרונים לאחד השחקנים הטובים בליגה.

סנדי כהן לא בעניינים, צילום: אלן שיבר

הרכז החדש הוכיח שלמרות קליעה לא יציבה והגנה בינונית, הוא מנהל משחק ברמה הגבוהה ביותר. הוא לא מלך האסיסטים של הליגה (מסר 11 למשחק), כי לא שיחק מספיק משחקים, אבל הממוצע שלו כמעט כפול משל גרגורי וארגס שזכה בתואר, ולא פחות חשוב - הוא היה בשטף המשחקים, בעוד הוקר שיחק משחק אחד בלבד מתוך השלושה האחרונים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הסיבה להצלחה של הרצליה העונה היתה קבלת החלטות מבריקות באיוש הסגל, ושינויים נכונים תוך כדי העונה. ייתכן שעכשיו עשתה את הטעות הראשונה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...